Felhívás!

Rekord összeget nyert valaki egy amerikai lottón

Rekord összeget nyert valaki egy amerikai lottón Külföld

Legalább egy szelvényen helyesen tippelték meg mind a hat számot az egyik amerikai lottón, amin a lottótörténetben soha nem látott összeg, 1,6 milliárd dollár (6,5 milliárd lej) volt a főnyeremény.

A Mega Millions lottótársaság szerda hajnalban közölte, hogy a nyertes szelvényt Dél-Karolina államban vásárolták. Egyéb részlet egyelőre nem ismert, ám ha egyetlen lottózóé az egész nyeremény, akkor az világrekord lesz a lottójátékok történetében.

Egy másik lottón (Powerball) 2016 elején hasonló összeget, 1,58 milliárd dollárt nyertek a győztes szelvénnyel, de akkor három játékos osztozott az addig példátlan nyereményen.

A 44 államban játszott Mega Millions lottón az 5, 28, 62, 65, 70 számokat, és az 5-ös pótszámot húzták ki kedd este. Egy szelvény két dollárba kerül, és a fogadónak öt számot kell helyesen megtippelnie 1 és 70 között, továbbá egy pótszámot az 1 és 25 között.

A főnyeremény megnyerésének esélye nagyon csekély, 1 a 302,5 millióhoz, és a szisztémán rendre úgy változtatnak, hogy egyre nehezebb legyen nyerni. Az induló főnyeremény 40 millió dollár, ami legalább 5 millió dollárral emelkedik minden, jackpot nélküli húzás alkalmával.

A nyertes kiléte egyelőre nem ismert, napokba vagy akár hetekbe is telhet míg jelentkezik, hogy átvegye nyereményét – ha megteszi egyáltalán. Dél-Karolina azon államok közé tartozik, ahol a lottónyertesek kilétét nem kötelesek közzétenni.

A Mega Millions lottón a jackpot július óta halmozódott, amikor kaliforniai irodai dolgozók egy csoportja 543 millió dollárt nyert. A lottónyeremény adóköteles, és a teljes összeget csak akkor fizetik ki, ha a nyertes hajlandó részletekben, 29 éven át felvenni azt. Ha azonnal kéri a nyereményt, akkor “csupán” 913 millió dollárt kap.

A Mega Millions játékot az Egyesület Államok 44 államában, illetve Washington D.C.-ben és az Amerikai Virgin-szigeteken játsszák.

(MTI, Fox News)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.