Felhívás!

Putyin: célba fogjuk venni az Egyesült Államokat

Putyin: célba fogjuk venni az Egyesült Államokat Külföld

Amerikai közepes hatótávolságú rakéták európai szárazföldi telepítése esetén Oroszország nemcsak az ezeket az eszközöket befogadó országokat, hanem az Egyesült Államokat is célba fogja venni – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a törvényhozás két háza előtt szerdán Moszkvában elmondott évértékelő beszédében.

“Oroszország nem szándékozik ilyen (szárazföldi telepítésű, közepes és rövid hatótávolságú) rakétákat elsőként telepíteni Európába. Ha ezeket valóban legyártják és Európába szállítják, márpedig az Egyesült Államoknak vannak ilyen tervei, legalábbis nem hallottuk ennek az ellenkezőjét, akkor hirtelen kiéleződik a helyzet a nemzetközi biztonság terén, ami komoly fenyegetést teremt Oroszország számára” – mondta Putyin, rámutatva, hogy a rakéták repülési ideje az orosz fővárosig 10-12 percre rövidül le.

“Ebben az esetben kénytelenek leszünk, hangsúlyoznám, kénytelenek leszünk tükör- és aszimmetrikus intézkedéseket előkészíteni. Egyenesen és nyíltan kijelentem, hogy mindenki számára előre világos legyen: Oroszország kénytelen lesz olyan fegyvereket kifejleszteni és telepíteni, amelyek nemcsak azokat a területeket képesek elérni, amelyekről bennünket veszély fenyeget, hanem azokat is, ahol az ilyen döntéseket meghozzák. Ezt meg fogjuk valósítani, amint a fenyegetés valóssá válik” – hangoztatta.

Az elnök ismételten a szárazföldi telepítésű közepes és rövid hatótávolságú rakéták megsemmisítéséről megkötött INF-egyezmény megsértésével vádolta meg az Egyesült Államokat. Megítélése szerint a megállapodást Washington nem “nyíltan és becsületesen” mondta fel, ahogyan azt 2004-ben a hadászati rakétavédelmi (ABM) megállapodás esetében tette, hanem Oroszország ellen “kitalált vádak” alapján.

“De még a szatellitáikat is mozgósítják, akik óvatosan, de aláröfögnek az amerikaiaknak ebben a kérdésben” – jellemezte Putyin a NATO többi tagországát. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy Oroszország senkit sem fenyeget, továbbra is kész a párbeszédre, válaszlépései védelmi jellegűek, valamint teljes értékű, egyenjogú és baráti viszonyra törekszik az Egyesült Államokkal.

Az orosz elnök arra kérte azokat az amerikai szakembereket, akik hisznek az Egyesült Államok kivételességében és fölényében, hogy számítsák ki a fejlesztés alatt álló orosz fegyverek hatótávolságát és sebességét, mielőtt olyan döntéseket hoznak meg, amelyek új, komoly veszélyt jelenthetnek Oroszország számára.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 21., 11:10
    ÉRTÉKELÉS: 14

    BREAKING NEWS: Miutan a Venezuela-i ,C.I.A. altal szervezett puccs es rozsaszin forradalom csodot mondott,melyet Maduro elnok ellen szerveztek az amcsik,hogy Venezuela koolajara kezet tehessenek,most Nicaraguat vettek celpontul. A Russia Todday oldalan focimben kozli ma,hogy az amcsik Nicaraguat akarjak “folszabaditani” Ortega “diktator” uralma alol. A cikket elolvashatjatok angolul az RT oldalan,cime:” First Venezuela,now Nicaragua ? Bolton says Ortega’s days “numbered” and people will son be free.” Ami magyarul kb annyit jelen,hogy”Elobb Venezuela,most Nicaragua? Bolton nyilatkozta,hogy Ortega napjai meg vannak szamolva,hamarosan a nep szabad lessz”. Nagy faxok ezek az amcsik.Ezek mindenutt eroszakkal terjesztik a “democracy-t”,ha kernek belole masok,ha nem. Biztosan ott is dollar szagot ereznek,mert altalaban ilyen helyeken terjesztik eroszakkal a korrupt demokraciajukat. De Putinnal nagy faba vagtak a fejszejuket.Olyan faba,amibe hamarosan bele is fog torni!