Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötven lottómilliomos lett egy finn kisvárosban

Ötven lottómilliomos lett egy finn kisvárosban Külföld

Egy finn kisváros ötvenfős lottózóközössége ütötte meg az Eurojackpot 90 millió eurós főnyereményét a múlt heti húzáson, szerencséjüket pénteken közösen ünneplik meg a 22 ezer lakosú Siilinjärvi lakosai.

Hirdetés
Hirdetés

A nyertes szelvényt egy szupermarketben vásárolta a lottócsoport, amelynek tagjai fejenként 1,8 millió euróval (mintegy 600 millió forint) lettek gazdagabbak. Az áruház eladója azt mondta, hogy a nyeremény “jó emberekhez” került, egy finn lap körkérdéséből az derült ki, hogy a legtöbben nem akarnak felhagyni eddigi életmódjukkal. A kollektíva tagjai fejenként 10 euróval szálltak be a szelvényvásárlásba.

A nyereményből ki lehetne fizetni a település teljes, 74,3 millió eurós adósságát, és összege egyenlő azzal a pénzzel, amelyet a Helsinkitől 700 kilométerre északkeletre fekvő városka lakói évente adóként befizetnek.

A több európai országban elérhető lottón a főnyeremény összegét 90 millió euróban maximálták, idén eddig kétszer gyűlt össze ekkora nyeremény.

Az Eurojackpot főnyereménye eddig 16 alkalommal került Finnországba, a maximális 90 milliós összeget kétszer nyerték el az észak-európai országban. A pótjutalmakkal együtt a mostani nyeremény 92 millió euró, ami rekord Finnországban.

A lottó történetében negyedszer fordult elő, hogy a jackpot egyetlen fogadóhoz vagy fogadókollektívához került.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 30., 22:55
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Romániában jó ha évente ” nyerünk” 30 lej körüli összeget, pár évente hallani olyat aki bezsebel egy ezrest! Kovászna megye kicsi, ez ok, de,h 1 Logánra való nyereményt sem zsebelt be régóta senki ez fura! Mondják, h Galacon többen nyertek milliókat, de ezt már nem hisszük! 😁