Felhívás!

Összefogtak a tyúkok és megölték a rókát egy francia gazdaságban

Összefogtak a tyúkok és megölték a rókát egy francia gazdaságban Külföld

Összefogtak egy francia iskolagazdaság tyúkjai, és megöltek egy óljukba beosont rókát – írja a The Guardian című brit lap.

Az eset a Britannyben működő Le Gros Chêne iskolában történt. A diákok akkor fedezték fel a róka tetemét az egyik tyúkól hátsó sarkában, amikor korán reggel ellenőrizték a szárnyasokat.

A gyanú szerint a ragadozó naplemente idején osont be a tyúkólba, aminek az ajtaját fény vezérli, vagyis éjjel, a sötétben automatikusan bezár, napkeltekor pedig kinyílik. A rókára rázáródott az ajtó, csapdába esett, a tyúkok pedig, tőlük szokatlan módon rátámadtak.

“Működésbe léphetett valamiféle hordaösztön. A csőrükkel esetek neki” – magyarázta Pascal Daniel az iskolagazdaság igazgatója.

A gazdaságban a tyúkokat szabadon tartják, kedvükre jöhetnek-mehetnek odakint, csak akkor vonulnak el, amikor tojnak. Legutóbb több mint egy éve támadt róka a szárnyasokra, akkor a tyúkok jártak rosszabbul – mesélte Daniel.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 14., 7:02
  ÉRTÉKELÉS: 14

  En mindeg mondtam nektek szekelyeknek,hogy a franciaktol vegyetek peldat. Ime a tyukok is bizonyitottak, hogy ok Napoleon Bonaparte utodai. A tanulsag ebbol az. hogy osszefogasban az ero. Ime a bizonyitek arra,hogy sok tyuk,rokat gyoz !!!

 • User
  Dátum: 2019. március 15., 6:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hihetőbb énszerintem az, hogy a róka valami egészségügyi problémával küszködött és pl. agvérzésben elhunyt mikor az ólba érkezett.😁 A tyúkoknak nem volt más dolguk mind megkóstólni ugyanis köztudott hogy egymás tetemét is meg eszik. Aztán megvan a szenzáció.👍