Felhívás!

Oroszlán miatt riasztották a kenyai vadőröket, de csak egy bevásárlószatyor lapult a bokorban

Oroszlán miatt riasztották a kenyai vadőröket, de csak egy bevásárlószatyor lapult a bokorban Külföld

Rettegés járta át a kenyai Meru lakóit, miután egy mezőgazdasági munkás a főnöke háza felé menet kiszúrt egy oroszlánt az út menti bokrok között. A falutól alig egy kilométerre található a Zuru Meru Nemzeti Park, így elképzelhető volt, hogy az oroszlán onnan szökött el.

BBC szerint ugyan a napokban nem érkezett hasonló bejelentés, néhány helyi arról panaszkodott, hogy fogynak a jószágaik. Három vadőr érkezett a helyszínre, és miután mindenkit biztonságba küldtek, megközelítették a veszélyes bokrot, ahol kiderült, hogy nem egy oroszlán lapul alatta, hanem egy oroszlán mintás táska, amiben két avokádófa állt.

A fákat a gazdaság tulajdonosa rakta a bokorba, hogy ne száradjanak ki. Pont nem volt otthon, amikor a munkás segítséget hívott, és mikor megérkezett, a hatóságok megkérték, hogy a másik irányból menjen be a házába, így nem is kötötte össze a dolgokat.

A vaklárma ellenére a vadőrök megköszönték a helyiek éberségét, szerintük mindenki helyesen cselekedett. Emellett azt javasolták, hogy látogassák meg a közeli nemzeti parkot, ahol akár igazi oroszlánokat is láthatnak.

(Telex.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.