Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Orbán Viktor türelemre int Klaus Johannis nyilatkozatával kapcsolatban

Orbán Viktor türelemre int Klaus Johannis nyilatkozatával kapcsolatban Külföld

Nem tudni, provokációról, “balesetről” vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hirdetés
Hirdetés

A román elnök minapi nyilatkozatával kapcsolatban – amelyben Klaus Johannis az ellenzéki szociáldemokratákat “Erdély magyaroknak adásával” vádolta -, Orbán Viktor úgy fogalmazott: az elnök személyében egy tiszteletreméltó embert ismert meg, aki kiáll az elvei mellett, így Magyarország tiszteli Romániát és elnökét. Ezért is értetlenséggel figyeli a történteket, mert ilyen mondatokat “a legrosszabb antidemokratikus, zavaros időszakokban sem hallottunk Romániából”.

“Várok egy kicsit, hogy letisztuljon a helyzet, és megértsük, mi történt. (…) Ha persze rákényszerülünk, majd felvesszük a kesztyűt, de most nem javaslom, hogy az elénk dobott kesztyűért lehajoljunk” – mondta, jelezve: nem tudni, provokációról, “balesetről” vagy egy hosszabb távú román nemzetstratégia első mozzanatairól van-e szó.

A magyar miniszterelnök azt javasolta, várjunk, hogy ez kiderüljön, és Magyarország inkább törekedjen a jószomszédi kapcsolatra, adja meg a tiszteletet a románoknak, de ugyanezt elvárja a Romániában élő magyarok, a magyarországi magyarok és a magyar államiság iránt is.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások