Felhívás!

Öngyilkos lett egy 16 éves lány, miután az Instagram követői megszavazták

Öngyilkos lett egy 16 éves lány, miután az Instagram követői megszavazták Külföld

Végzett magával egy 16 éves lány Malajziában, miután az Instagramon közzétett egy szavazást arról, hogy meghaljon vagy sem, és a válaszadók 69 százaléka előbbire voksolt, írja a The Guardian.

Sarawak állam rendőrsége közölte, hogy a gyerek egy fotót osztott meg a közösségi oldalon azzal az üzenettel: nagyon fontos, segítsetek választani, élet vagy halál? Miután lezárult a szavazás, megölte magát.

Egy ügyvéd szerint öngyilkosságra való felbujtás miatt felelősségre kellene vonni azokat, akik arra szavaztak, hogy meg kell halnia.

“Életben lehetne-e még ma is a lány, ha az Instagram-felhasználók nem bátorították volna arra, hogy megölje magát? A felhasználók bátorítása tényleg befolyásolta-e őt ebben a döntésben? Mivel az öngyilkossági kísérlet ebben az országban bűncselekménynek számít, az erre való felbujtás is az lehet” – nyilatkozott Ramkarpal Singh jogász.

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Malajzia fiatalokért és sportügyekért felelős minisztere szerint a tragédia rávilágít arra, hogy országos szinten párbeszédet kell kezdeményezni a mentális egészségről.

“Őszintén aggódom a fiatalok mentális egészsége miatt. Ez egy nemzeti kérdés, amit komolyan kell vennünk” – fogalmazott.

Az Instagram februárban jelentette be, hogy blokkolni fogja az önkárosításról szóló felvételeket.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.