Felhívás!

Olaszország megnyitotta külső és belső határait

Olaszország megnyitotta külső és belső határait Külföld

Olaszország szerdán megnyitotta belső, a tartományok közötti valamint a külső határait, és hamarosan enyhíti a határzárat Németország is.

Ausztria kormánya is bejelentette, csütörtöktől minden határellenőrzést megszüntetnek hét szomszédos ország irányába, kivétel Olaszország, ahol még mindig magasak a napi esetszámok. A többi ország felől érkezőknél már nem nézik a testhőmérsékletet, és kéthetes karantén sem vár majd rájuk.

Az olasz-francia határon szerda reggel folyamatos volt a forgalom. Ráadásul mostantól az Európából Olaszországba érkezőknek nem kötelező karanténba vonulniuk – de csak akkor, ha nem jártak a kontinensen kívül.

Németország is kezdi lebontani a járvány miatt emelt jelképes és valós határokat. A kormány június 15-étől feloldja a beutazási tilalmat az európai országokból érkezőkre vonatkozóan. A külügyminisztérium azonban továbbra is azt javasolja, akinek nem feltétlenül muszáj, az ne utazzon.

“Tisztában vagyok vele, hogy ez a döntés mindenkiben nagy reményeket és várakozást ébreszt, de szeretném még egyszer kiemelni: az, hogy nem tilos az utazás, nem egyenlő azzal, hogy mindenki kezdjen el utazgatni keresztül-kasul a világban. Nem szabad hamis biztonságérzet illúziójába ringatni magunkat. A járvány messze nem ért még véget, óvatosnak kell maradnunk, mert a meggondolatlanság könnyen második hullámot eredményez, nemcsak itt, hanem mindenhol máshol – fogalmazott Heiko Maas német külügyminiszter.

A határok újranyitása létfontosságú a turistaszezonban, de elég aggasztó folyamat, hiszen a járvány eltérő fázisában van a különböző országokban, ahogyan a kormányok újraindítási tervei sem egyformák.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.