Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi összefogás Bejrútért

Nemzetközi összefogás Bejrútért Külföld

A világ minden pontjáról érkezik a segítség Bejrútba. A humanitárius csomagok mellett kutató- és mentőcsapatok segítenek a kármentésben.

Hirdetés
Hirdetés

Kora reggel érkezett meg a 14 tűzoltóból álló olasz mentőcsapat Bejrútba. Mindannyian vegyészeti kockázatokra és építészeti stabilizációra szakosodtak, de vannak köztük nukleáris, biokémiai és radioaktív fenyegetésekre specializálódott szakemberek is. Azért jöttek, hogy felmérjék a környezeti és strukturális kockázatokat a libanoni kikötőben.

Orosz repülők is leszálltak Bejrútban, mentőcsapatokkal, és humanitárius segítőcsomagokkal a fedélzeten. Moszkva öt gépet küldött, rajtuk 150 szakemberrel, köztük koronavírusra szakosodott orvosokkal és pszichológusokkal.

Az orosz vészhelyzetek minisztériumának dandártábornoka azt mondta: “Egy kutatási és és mentési részleg alkotta mentőcsapat érkezett. Az egységet bevetették már a nepáli földrengés után. Kimagasló tapasztalatuk van a kutatási műveletekben, a törmelék eltávolításában és az általános, átfogó ellátásban is.”

Törökország és Irán is küldött humanitárius segélycsomagot, benne gyógyszerekkel és egészségügyi felszereléssel, hogy segítsen a kedd esti robbanásban összeomlott libanoni fővároson. Magyarország egymilliót eurót küldött Bejrútnak, és felajánlotta öt katasztrófavédelmi szakember segítségét is.

Mivel a világ minden pontjáról, napi szinten érkezik a segítség Bejrútba, a Human Rights Watch emberjogi szervezet átláthatóságra szólította fel a küldő országokat, hogy megelőzzék a korrupciót.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük