Felhívás!

Nem utazhat több terápiás pulyka, majom és póni a repülőkön

Nem utazhat több terápiás pulyka, majom és póni a repülőkön Külföld

Elegük lett a légitársaságoknak abból, hogy sok utas kijátssza a rendszert. Szabad kezet ad az Egyesült Államok Közlekedési Hatósága a légitársaságoknak, hogy milyen terápiás állatot engednek fel a fedélzetre.

A döntésre azután került sor, hogy elszaporodtak az olyan esetek, amikor az utasok állították, hogy a velük utazó hörcsög, pulyka, póni, nyúl, páva, oposszum, majom, malac és más különböző állat az érzelmi kiegyensúlyozottságukat támogatja repülés közben.

A légitársaságok szerint egy elszabadult majom vagy egy repkedő madár nem igazán szolgálja a repülésbiztonságot, a nagyobb állatok pedig fel sem férnek. Másrészt egy csomó pénztől elestek amiatt, mert a trükkös utasok támogató állatként vitték fel a repülőre a kedvencüket.

A légitársaságokat képviselő kamara üdvözölte a döntést, bár a szabály szerint most is csak azokat a kutyákat lehetne a fedélzeten szállítani, amelyek különleges feladatokat végeznek a fogyatékos gazdájuk számára. A tervek között szerepel az is, hogy egy törvénymódosítással a terápiás állat kifejezést csak a képzett kutyákra lehessen használni.

(index.hu, nlc.hu) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.