Felhívás!

Megmérgezhették az egyik legismertebb orosz ellenzéki politikust

Megmérgezhették az egyik legismertebb orosz ellenzéki politikust Külföld

Eszméletlen állapotban, mérgezéssel vitték kórházba Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust. Ezt sajtótitkára közölte, miután az őt szállító repülőgép rendkívüli leszállást hajtott végre Omszkban csütörtökön.

“Az orvosok azt mondták, hogy a meleg folyadék felgyorsította a toxin feszívódását” – írta Jarmis az MTI szerint, és hozzátette, Navalnij reggel óta csak teát ivott.

A sajtótitkár emlékeztetett arra, egy éve Navalnijt “megmérgezték” a fogházban, úgy vélekedett, “nyilvánvaló, hogy most is ugyanazt tették vele”.  Sajtóhírek szerint Navalnij az elmúlt napokban Novoszibirszkben tartózkodott, ahol feltehetően anyagot gyűjtött egy újabb leleplezéshez. Innen a politikus Tomszkba indult tovább.

Az orosz ellenzék vezetője ellen az elmúlt években jó pár hatósági eljárás indult, számtalan alkalommal vették őrizetbe, és rengetegszer tartottak nála házkutatást tartottak. Legutóbb június közepén indítottak ellene rágalmazási pert, miután lefizetettlakájozott egy második világháborús veteránt, aki egy, az orosz alkotmánymódosítást támogató videóban szerepelt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.