Felhívás!

FRISSÍTVE: Magyarországon szombattól tovább enyhítenek a korlátozásokon

FRISSÍTVE: Magyarországon szombattól tovább enyhítenek a korlátozásokon Külföld

Szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek – jelentette be Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Csütörtök estére már több mint 3,91 millióan megkapták az oltásukat, ezért pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok – közölte.

A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul – tudatta a kormányfő.

Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök leszögezte, Magyarország még nincs túl a járványon, a lakosságnak felelősségteljesen kell viselkednie.

FRISSÍTÉS: Megvan a 4 millió beoltott

Négymillió magyar már megkapta a koronavírus elleni védőoltást – erről tett közzé egy rövid videót a miniszterelnök pénteken kora este Facebook-oldalán.

Orbán Viktor hozzátette: “Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!”.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 30., 23:18
  ÉRTÉKELÉS: 6

  “Felvenni az oltást.” Ha leesik a földre, akkor felveszem. Az még nem jelenti, hogy belém fecskendezték. Orbán Viktor régebb tudott magyarul, mi történt vele?

  • User
   Dátum: 2021. május 4., 8:32
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Ez a legnagyobb problémád??? Hogy felvenni vagy beadatni az oltást…? Nem zavar ez az óriási diszkrimináció amit az egészséges emberekkel művelnek akik nem hajlandóak a gyógyszerkisérletben résztvenni? Lassan a sárga csillagot is fel lehet tenni….