Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország visszavonja, hogy csak biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárokat enged be

Magyarország visszavonja, hogy csak biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárokat enged be Külföld

Bogdan Aurescu külügyminiszter szerda este a Twitteren közölte, hogy tárgyalt magyar hivatali kollégájával, Szijjártó Péterrel, aki arról tájékoztatta, hogy a magyar hatóságok visszavonják azt a korábban bejelentett intézkedést, amely szerint csak biometrikus útlevéllel rendelkező ukrán állampolgárok léphetnek be Magyarországra.

Hirdetés
Hirdetés

„Most beszéltem kollégámmal, Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel, aki arról tájékoztatott, Románia megkeresésére a magyar hatóságok úgy döntöttek, hogy visszavonják azt a korábban bejelentett intézkedést, amely szerint a biometrikus útlevéllel nem rendelkező ukrán állampolgárok nem léphetnek be Magyarországra” – olvasható Bogdan Aurescu szerda esti bejegyzésében.

„Szijjártó Péter, köszönöm ezt a döntést, amellyel az Ukrajna elleni orosz agresszió által annyira sújtott ukrán állampolgárokat támogatja” – tette hozzá a külügyminiszter.

Az országos határrendészet (IGFP) szerda este közölte, hogy a magyar hatóságok tájékoztatták a nagyváradi és a máramarosszigeti határrendészetet, hogy március 2-án, romániai idő szerint 15.45 órától a román-magyar határszakaszon át Magyarország területére csak olyan harmadik országbeli állampolgárok (beleértve az ukrán állampolgárokat vagy más, Ukrajnából érkező személyeket) léphetnek be, akik megfelelnek a schengeni térségbe való belépés feltételeinek.

„Jelenleg a román-magyar határszakasz átkelőhelyein nagy a várakozási idő, mivel nagyon sok személygépkocsi, teherautó és személy jelentkezik határellenőrzésre. Felhívjuk figyelmet, hogy a határellenőrzést a magyar hatóságokkal közösen végezzük, így további ellenőrző sávok megnyitása a szomszédos ország hatóságaitól is függ. Ebből a célból felvettük a kapcsolatot a magyar hatóságokkal” – közölte szerdán le a román határrendészet.

A nagyváradi határrendészet főfelügyelője, Marin Bondar, az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a magyar hatóságok 15 óra körül tájékoztatták őket, hogy a harmadik országbeli állampolgárok vagy biometrikus útlevél, vagy régi típusú útlevél esetében vízum birtokában léphetnek Magyarország területére.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük