Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ma adják át az újjáépített genovai hidat

Ma adják át az újjáépített genovai hidat Külföld

Az eredményes terhelési próbák végét az építők és a mintegy félszáz kamion sofőrje hangos dudálással adták a város tudtára.

Hirdetés
Hirdetés

Az új viadukt építése során számtalan ellenőrzést végeztek. Ezek mindegyike pozitív eredményt hozott. Most már csak az olasz építési hatóság üzembe helyezési engedélye van hátra. Úgy tűnik, semmi akadálya nem lesz, hogy a két éve leomlott Morandi viadukt helyén felépült új hídszerkezetet átadják a forgalomnak. A hivatalos megnyitás dátuma augusztus 3. Elsőként az olasz köztársasági elnök, Sergio Mattarella hajt majd át autójával az újjáépített hídon.

A munkások az elmúlt 23 hónapban megállás nélkül dolgoztak. Az új híd építése soha, egyetlen pillanatra sem állt le, még a koronavírus járvány miatt sem. Április 28-án, az utolsó áthidaló elem beemelésével elkészült a Polcevera-patakra néző 1067 méter hosszú szerkezet. Ez meghatározó és felemelő pillanat volt nem csak Genova városa, de egész Olaszországnak számára: 680 nappal a tragédia után újra állt a viadukt.

A tervezőjéről Morandi hídként ismert korábbi szerkezet két éve omlott össze: a hatvanas évek végén épített híd az A10-es autósztráda genovai szakaszán, a Polcevera-patak fölött emelkedett, mintegy kilencven méteres magasságban. 2018. augusztus 14-én, 11 óra 36 perckor a híd óriási betonelemei tömbjeinek egy része leomlott, a rajta és alatta közlekedő autókat is magával sodorva. Negyvenhárom ember meghalt, több mint félezren veszítették el otthonukat a híd körüli lakókörzet lebontása miatt.

(autoszektor.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.