Felhívás!

Luxusautóval mentek a segélyért román állampolgárok Németországban

Luxusautóval mentek a segélyért román állampolgárok Németországban Külföld

Hét luxusautót is elkoboztak a német hatóságok olyan román állampolgároktól, akik szociális segélyt kaptak a német államtól. Még az is előfordult, hogy a több tízezer eurós járgányokkal mentek felvenni a pénzt.

A Spiegel Online beszámolója szerint a duisburgi rendőrség és ügyészség feljelentések alapján vizsgálatot indított több román állampolgár ellen, mert alapos a gyanú, hogy nem voltak jogosultak a szociális segélyre.

A rendőrség megfigyelés alatt tartott két munkaügyi központot, ahol a gyanúsítottak fel szokták venni a pénzt. Amikor megérkeztek a luxusautóikkal – többek között Mercedes Benz E-osztályú és BMW 5-ös sorozatú gépkocsikkal –, rajtuk ütöttek, és elkobozták a drága járműveiket.

„Volt, akik 500 lóerős Mercedesszel érkezett a központhoz. Nehéz ilyen autót szociális segélyből beszerezni” – nyilatkozta Stefan Müller duisburgi főügyész.

(Maszol/Spiegel Online)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2018. december 9., 10:50
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Olyan jogon, hogy ha az adott személynek futja luxusverdára akkor elméletileg a megélhetésre is kellene, (elvégre az az elsődleges szempont) és így nem kellene segélyhez folyamodnia, aminek a neve is mutatja hogy segítséget nyújt, szerintem ez pedig a rászorulokra értendő.

 • User
  Dátum: 2018. december 9., 11:23
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Csak lefoglalták,de el is kobozhatják ,ha nem tudják igazolni miből vették…lehetnek lopottak is átütött számokkal,körözöttek stb.,vagy kiderülhet mennyit csaltak a jogtalan pénzfelvétellel akkor lefoglalhatják mint kárpótlási alap.De miért is kellene a bűncselekményt védeni?Milyen jogon?

 • User
  Dátum: 2018. december 9., 11:12
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Azt gondolja valaki ,hogy a rendőrök csak tétlenségükben cselekedtek?Régóta figyelhették a szocsiálok tevékenységét,fülest is kaptak,a végén kiderül,hogy az autók ára sem fedezi az elcsalt összeget.Én erről meg vagyok győződve.Az a helyzet hogy piszkosul fogy a pénz a migráncsok miatt-ez tény-Olaszország Franciao. Belgium,Hollandia,Finnország és a vezető Németország stb .ADÓEMELÉSEK,juttatások megnyirbálása ,befagyasztása…ott van például büszke Franciaország ,volt-nincs pénz .A biztonsági intézkedések ÓRIÁSI összegekbe kerülnek,úgyszintén a dologtalan migránsok meg az ilyen szocsiálok mint ezek,akiről nagyjában van fogalmunk,hogy kik ők.

 • User
  Dátum: 2018. december 10., 5:26
  ÉRTÉKELÉS: -8

  A nemetek nem kellene segelyt adjanak kulfoldi allampolgaroknak,viszont nem kobozhatjak el az autot mert mi van akkor ha a ravalo penzt innen Romaniabol vittek ki,mert itt ugye mindanyiunknak futja autora meg mindenre a bejelentett minimalberbol. Na mit szolltok ehhez Igazsag bajnokai?

 • User
  Dátum: 2018. december 11., 10:46
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A koldusmaffia fejei,kilós aranyláncokkal,mercik-kel,bmwk-kel,lexusok-kal.,más márkáktól izzad a hátuk.Piszok egy népség,a sajátjukat is kihasználják,ott fetrengnek az utcákon sokszor pólyás gyermekekkel,hogy sajnáltassák magukat és verik a földhöz a fejüket,nyomoréknak tettetik magukat és vetik a kereszteket.

 • User
  Dátum: 2018. december 17., 11:42
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A NÉMETETK NEM ÉRTIK MEG ,HOGY A ROMÁNNAK HA NINCS PÉNZE BENZINRE NINCS MIT EGYEN ,NINCS ÉRDEMI JÖVEDELME AKKOR IS SZERET VAGÁNYKODNI BMW -EL VAGY MERCEDES-EL ,SZÉKELYFÖLDÖN IS NEM EGY PÉLDA VAN

 • User
  Dátum: 2018. december 17., 22:46
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Szép ország a miénk. Gyönyörűszép ország. Régente vizsgázni kellett az autózáshoz, mára a demokrácia feltételezi, hogy vizsga nélkül is megy a dolog, legfennebb figyelni kell az ágens mutogatására. Azt gondolom zsebbel kapcsolatos. Tűzifa. (Lehet jó számtáblákat is venni, melyek varázslatos védelmet nyújtanak). Minden második ember traktorista, aki a menet élén halad. Egy a baj, ha a BMW éppen zabhengeres, esetleg szamártövises, de szemből sem adnak előnyt, mert mindenki a pult elé hajt, ha kell az ablakon is át. A B s G- vel kezdődőket nem állítják meg, éppen jön egy C -es, az a fő kategória – hopp!