Felhívás!

Kötelező uniós gáztartalékot vezetne be az Európai Bizottság

Kötelező uniós gáztartalékot vezetne be az Európai Bizottság Külföld

Az Európai Bizottság javaslatot készít elő az uniós tagországok kötelező gáztartalékairól annak érdekében, hogy felszámolják az EU oroszországi fosszilis energiahordozóktól való függőségét – derül ki a dpa hírügynökség által megtekintett tervezetből.

A dokumentum szerint az uniós tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a gáztárolók minden év november 1-jéig legalább 90 százalékos töltöttségűek legyenek, „mivel a vezetékes gázellátásban bármikor előfordulhatnak fennakadások” – áll a tervezetben.

A javaslat, amelyet várhatóan szerdán tesznek közzé, az EU energiaellátását érintő komoly aggodalmak közepette született, mivel Oroszország ukrajnai hadműveletei, majd az azt követő szankciók miatt megnövekedett az orosz gázszállítások leállításának valószínűsége.

A tervezet szerint az EU végrehajtó szerve ellenőrzéseket is végez majd az átmeneti gáztárolási szintek figyelemmel kísérésére a novemberi határidő előtt. Németország maga is hasonló intézkedéseket tervez, amelyek májusban lépnének hatályba.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. március 22., 13:20
  ÉRTÉKELÉS: 2

  4 vagy ötszörös áron …vagy netán tízszeres áron is… szerintem azt is el akarják érni ,hogy a gázvezetékeket teljesen kiiktatják

 • User
  Dátum: 2022. március 22., 15:31
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az EU bizottság tagjai nem választott politikusok, hanem odatett bábok és mégis ők mondják meg a tutit… A választott politikusok csak továbbítják a híreket… Tulajdonképpen akkor kik is vezetik az uniót? És kiket képviselnek? Mert minket, europaiakat nem, az biztos, és az őslakos fehéreket sem