Felhívás!

Koronavírussal fertőződött egy németországi vágóhídon mintegy nyolcvan romániai vendégmunkás

Koronavírussal fertőződött egy németországi vágóhídon mintegy nyolcvan romániai vendégmunkás Külföld

Megfertőződött az új típusú koronavírussal a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Coesfeld város vágóhídjának több alkalmazottja, köztük mintegy nyolcvan román állampolgár – közölte vasárnap a külügyminisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint a vágóhíd 130 alkalmazottjánál igazolták a SARS-CoV-2-fertőzést, többségük – mintegy 60 százalékuk – román állampolgár, és mindannyian karanténban vannak.

A német hatóságok által szolgáltatott információk értelmében a fertőzöttek jól vannak, a munkaadó egy szállodát bérelt ki számukra. Valamennyien hivatalos szerződéssel dolgoznak, van egészségbiztosításuk.

A külügyminisztérium megjegyzi, hogy ez idáig sem Románia berlini nagykövetségére, sem a bonni főkonzulátusra nem érkezett konzuli segítségnyújtásra vonatkozó igénylés az érintett román állampolgárok részéről.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 11., 11:20
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Na, ezzel kellene foglalkozzon iohannis, hogy hogyis van, hogy egyetlen nemet vallalatnal 60 roman dolgozik. Egy-ketto ertheto, de mikor egyetlen vallalatnal szazak dolgoznak egy adott orszagbol, az mar szegyen a kibocsato orszagra nezve. Elsosorban a romanokkal kellene foglalkozzon Romania elnoke, aztan ha megoldotta az osszes gazdasagi, szocialis kerdest, az eletszinvonal eleri legalabb Szlovenia szintjet, utana foglalkozhat mas dolgokkal is.