Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírussal diagnosztizáltak száz román állampolgárt a németországi Magdeburgban

Koronavírussal diagnosztizáltak száz román állampolgárt a németországi Magdeburgban Külföld

A németországi Magdeburg településen élő száz román állampolgárnál mutatták ki a koronavírust – tájékoztatott szerdán a külügyminisztérium a német hatóságok által közölt adatokra hivatkozva.

Hirdetés
Hirdetés

A külügy szerint ugyanakkor karantén alá vontak 19 ingatlant, amelyekben 523 személy lakik. Az épületeket állandó megfigyelés alatt tartja a rendőrség.

A hatóságok létesítettek egy telefonvonalat, amelyen az érintett lakók információkat kérhetnek a karanténnal kapcsolatos szabályozásról, illetve jelezhetik, ha élelmiszerre vagy egyéb alapvető fontosságú árucikkre van szükségük.

A külügy leszögezi még, hogy az érintett román állampolgárok részéről ez idáig nem érkezett konzuli segítségnyújtásra vonatkozó igénylés a berlini nagykövetséghez, de a külképviselet állandó kapcsolatban áll a helyi hatóságokkal, és készen áll a segítségnyújtásra, ha igény lesz rá.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 25., 15:42
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Jönnek mennek minden gát nélkül, és hurcolják oda- vissza a betegséget. Mindent elhiszek, megélhetést családot stb….de ettől még lehetne gondolkodni, mielőtt terjesztik tovább a bajt. Csak akkor veszi komolyan mindenki, amikor vagy már személyesen érintett, vagy a legkedvesebb hozzátartozója lesz beteg