Felhívás!

Koronavírus gócpont lett a WHO genfi központjából

Koronavírus gócpont lett a WHO genfi központjából Közérdekű

A járvány nem válogat, és úgy tűnik, hogy az Egészségügyi Világszervezet nem csak a bolygó eldugott zugaiban vagy túltömött metropoliszaiban nem tudja megállítani a koronavírus terjedését, hanem még a saját portáján sem.

A WHO genfi főhadiszállásáról eddig 65 megbetegedést jelentettek, vagyis egészen pontosan ennyi szivárgott ki. A szervezet ugyanis azt állította, hogy az esetek nem állnak kapcsolatban egymással és nem alakult ki gócpont. Egy médiához eljuttatott belsős e-mailből viszont az derül ki, hogy a terjedésről a dolgozók és a középvezetők is tudtak.

A járvány nem válogat, és úgy tűnik, hogy az Egészségügyi Világszervezet nem csak a bolygó eldugott zugaiban vagy túltömött metropoliszaiban nem tudja megállítani a koronavírus terjedését, hanem még a saját portáján sem.

Raul Thomas, üzleti ügyekért felelős vezető pénteken írt egy üzenetet feletteseinek arról, hogy 5 újabb koronavírusosról tud, ebből 4 az ő csapatában dolgozik. Bár nem használta a járvány kifejezést, a szervezet szabálya szerint minden olyan eset ,,gócpontnak” minősül, amikor kettőnél több ember kapja el egymástól a kórt. Ebben az esetben egy vészhelyzeti forgatókönyvet kell életbe léptetni. Ehhez képest Raul Thomas csak ennyit írt: a megszokott protokoll alapján ezek a kollégák megfelelő orvosi figyelem mellett otthon gyógyulhatnak.

Bár az e-mailből nem derül ki, hogy mely kollégák kapták el a kórt, névtelenséget kérő informátorunk szerint a fertőzöttek közt van a főtitkár csapatának egyik tagja, aki maga is járványügyi szakember. A WHO szóvivője csak annyit ismert be, hogy az üzenet és ezáltal a fertőzésveszély valódi.

A betegek fele, 32 ember ugyanis napi szinten bejárt a munkahelyére, részt vett a találkozókon és kapcsolatba került a kollégáival. A többiek otthonról dolgoztak, szóval valószínűleg nem munkavégzés, hanem napi teendőik közben betegedtek meg. Svájcban amúgy sem rózsás a helyzet. A fertőzöttek száma már megközelítette a 300 ezret. Hétfőre virradóan 119-en haltak meg, így mintegy 3500-an vesztették életüket a járvány kezdete óta. Genfben a legrosszabb a helyzet, márpedig a város számos nemzetközi szervezet otthona.

(euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások