Felhívás!

Koronavírus-álhírek elleni képregény indult

Koronavírus-álhírek elleni képregény indult Külföld

koronavírus megjelenése óta számtalan álhír és tévhit is felröppent a covid-19 kórokozóval kapcsolatban, amelyekkel a magyar nyelvű Facebookon sem nehéz találkozni.

Az álhírek problémája azonban jóval súlyosabban érinti Indiát, ahol több mint kilencmillió fertőzöttről tudnak, a halottak száma pedig már meghaladta a 137 ezret – írja a városi legendák leleplezésére szakosodott Urban Legends. 

Az oldal értesülései szerint a távol-keleti országban egy népszerű szuperhősnő, Priya is felvette a harcot a koronavírussal, pontosabban az azzal kapcsolatos álhírekkel. Priya először 2014-ben jelent meg, és rendre olyan témákkal kapcsolatban készülnek vele újabb és újabb képregények, amelyek a nők helyzetén kívánnak javítani. A szuperhős foglalkozott már a nemi erőszak, a savas támadások vagy épp az emberkereskedelem témáival is. 

A 15 oldalas, több nyelven elérhető, ingyenesen letölthető képregény a maszkviselés és a távolságtartás fontosságát hangsúlyozza, emellett elismeréssel adózik az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt. A készítők számára az volt a legfontosabb cél, hogy az átlagemberekkel megértessék, hogy a koronavírust csak összefogással lehet legyőzni. 

(nlc.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.