Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilencévesen diplomázik a villamosmérnöki karon egy belga csodagyerek

Kilencévesen diplomázik a villamosmérnöki karon egy belga csodagyerek Külföld

A kilencéves Laurent Simons a holland Eindhoveni Műszaki Egyetemen végzi villamosmérnöki tanulmányait és a tervek szerint decemberben szerzi meg diplomáját. A diploma után a villamosmérnöki doktori programban készül továbbtanulni, illetve édesapja elmondása szerint az orvostudományi karra is felvételizik majd.

Hirdetés
Hirdetés

A szülők elmesélték, hogy gyermekük különleges képességeit a nagyszülők fedezték fel, amit először túlzásnak véltek. Laurentre azonban nemsokára a tanárok is felfigyeltek az iskolában, és egymás után íratták vele a teszteket, hogy felderítsék képességeit. A tanárok szerint Laurent agya olyan, akár egy szivacs – olvasható a CNN cikkében.

Habár a kisfiú családjában mindenki orvos, még nem sikerült rájönniük, mi a magyarázat a fiú különleges tanulási képességeire. Édesanyja azzal viccelődött, talán az lehet az ok, hogy sok halat fogyasztott a terhessége alatt.

Az egyetem igazgatója engedélyezte a fiúnak, hogy a tehetségére tekintettel gyorsabb ütemben végezze a tanulmányait. „Laurent az eddigi leggyorsabban haladó diák az egyetemünkön” – mondta el Sjoerd Hulshof oktatási igazgató. „Nem sak szuper intelligens, hanem igazán szimpatikus is.”

A fiú tehetségére már több híres egyetem felfigyelt, de a szülők még nem nevezték meg, hogy gyermekük melyik intézményben folytatná szívesen tanulmányait.

„Laurent számára nem jelent problémát az információk befogadása” – mesélte az apa. A szülők arra is próbálnak odafigyelni, hogy a kisfiú ne csak tanulással, hanem játékkal is töltse az idejét. „Nem akarjuk, hogy túl komolyan vegye a tanulást. Meg kell találnunk az egyensúlyt a gyermeki lét és a tehetsége között.”

Laurentnek már konkrét elképzelései vannak, hogy mivel foglalkozik a későbbiekben: mesterséges szerveket szeretne előállítani. Mielőtt azonban belekezd a doktori tanulmányaiba, pihenésképp elutazik szüleivel egy jól megérdemelt japán vakációra.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások