Kiadó Rómeó és Júlia eredeti szobája Valentin-napon

Kiadó Rómeó és Júlia eredeti szobája Valentin-napon Külföld

Február 14-én, ha mi leszünk a szerencsés kiválasztottak, egész konkrétan abban az ágyban, a Letto di Giuliettában alhatunk, amelyben a Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia című film szerelmesei is összebújtak egymással.

A ház, épülésekor, a 13. században még a Cappelletti család tulajdonában volt, majd többször cserélt gazdát, végül 1907-ben Verona város önkormányzata vásárolta meg az ingatlant. Most is a helyi városvezetés állapodott meg az Airbnb-vel, hogy stílusosan szerelmi fészekké alakítják, és kiadják az épületet. Federico Sboarina, Verona polgármestere szerint a Júlia-ház mint a város legfontosabb múzeuma, egyben szimbóluma, évente látogatók millióit vonzza.

Ahhoz, hogy mi legyünk a kiválasztott pár, akik az irodalmian romantikus Valentin-napi estét a házban tölthetik, egy szerelmes levelet kell írnunk Júliának. Ebben egyrészt el kell mesélnünk saját szerelmünk, egymásra találásunk történetét, továbbá meg kell győznünk Júliát, hogy miért pont mi lennénk az ideális jelöltek.

A győztes pár inast is kap, továbbá gyertyafényes vacsorával várja majd őket Giancarlo Perbellini, olasz „Michelin-csillagos” séf is, majd részt vehetnek egy Rómeó és Júlia tematikájú városnéző túrán is.

(nlc.)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.