Felhívás!

Kevés romániai cég használja a közösségi médiát

Kevés romániai cég használja a közösségi médiát Külföld

Az Európai Unióban (EU) tevékenységet folytató vállalatok mintegy fele használt 2019-ben legalább egy típusú közösségi médiát; a tagállamok közül Románia az utolsó helyen áll ezen a listán – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat adataiból.

Romániában a cégek mindössze 33-a százaléka használta tavaly a közösségi médiát. Alacsony arányt jegyeztek még Bulgáriában (34%), Lengyelországban (37%), Magyarországon (38%), Lettországban (41%) és Szlovákiában (42%) is.

2019-ben Máltán volt a legnépszerűbb a közösségi média használata, a vállalkozások 84%-a élt vele, aztán Dánia (75%), Hollandia (74%), Ciprus (73%), Svédország (72%), Belgium, Írország és Finnország (mindháromban 71%) következik a sorban.

2004-hez képest valamennyi európai uniós tagállamban nőtt a közösségi médiát alkalmazó vállalatok aránya. A legnagyobb mértékű növekedést Dániában és Luxemburgban (26 százalékpont), Finnországban (25 százalékpont), Svédországban (24 százalékpont) és Lettországban (22 százalékpont) jegyezték. A legkisebb arányban Bulgáriában (6 százalékpont), Írországban, Portugáliában, Romániában és Szlovéniában (11 százalékpont) nőtt a közösségi médiát használó cégek aránya.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.