Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Idegméreggel fertőzött csomag miatt kiürítették a Facebook kaliforniai központjának postázóit

Idegméreggel fertőzött csomag miatt kiürítették a Facebook kaliforniai központjának postázóit Külföld

Rövid időre kiürítették a Facebook kaliforniai központjának postázóit hétfőn egy szarinnal fertőzött csomag miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A kaliforniai Menlo Park városkában lévő Facebook-központ postázójába gyanús csomag érkezett, és miután a tűzoltóságtól kihívott szakemberek megvizsgálták, kiderült, hogy veszélyes idegméreggel, szarinnal fertőzött. A postázók négy helyiségét – amelyek a Facebook-központtól különálló épületben kaptak helyet – rövid időre kiürítették, lezárták, és megvizsgálták azokat, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a csomaggal.

„Közülük egyelőre senkinek nincsenek mérgezési tünete”– nyilatkozott az újságíróknak Jon Johnson, a helyi tűzoltóság vezetője.

A Facebook vezetői azonnal értesítették a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI), amely megindította a vizsgálatot.  A vegyi fegyverként alkalmazott szarin színtelen, szagtalan gáz, amely halált is okozhat. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) szerint azonban kisebb mértékű fertőzésből károsodás nélkül felépülnek a betegek.

FRISSÍTÉS: Mégsem volt szarinnal fertőzött a csomag

Mégsem volt szarinnal fertőzött a Facebook kaliforniai központjában hétfőn talált gyanús csomag – jelentette be közleményben  kedden a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Közleményében az FBI kiemelte, hogy „a kérdéses csomag mélyreható vizsgálatnak lett alávetve, és megállapítást nyert, hogy nem veszélyes”.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük