Felhívás!

Huszonháromra nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma

Huszonháromra nőtt a kaliforniai tűzvész halálos áldozatainak száma Külföld

Újabb 14 holttestet találtak a kaliforniai tűzvész helyszínén, és ezzel 23-ra nőtt a halálos áldozatok száma: a holttestekre szombaton bukkantak rá, három nappal az erdőtűz keletkezése után; az áldozatok közül többen épületekben vagy gépkocsikban rekedve haltak meg – közölte helyi idő szerint szombaton a kaliforniai erdészeti és tűzvédelmi hivatal.

A tűzvész csütörtökön kezdődött a Sacramentótól északkeletre lévő Plumas erdő peremén, és eddig több tízezer hektárnyi területet perzselt fel. A 26 ezer lakosú Paradise kisváros szinte teljesen megsemmisült , 6700 épület – jórészt lakóház – vált a lángok martalékává. Kétezer tűzoltó küzd a lángok ellen, egyelőre csekély sikerrel. Több mint 150 ezer embert kellett kitelepíteni.

A legnagyobb gondot eddig az északon tomboló Camp Fire elnevezésű okozta, ezt egyébként az űrből is látni lehet, miközben több ezer tűzoltó igyekszik megfékezni. A becslések szerint 90 000 hektárnyi területen pusztít.

Az amerikai elnök rendkívüli állapotot hirdetett Butte, Los Angeles és Ventura megyében, és utasítást adott arra, hogy szövetségi forrásokat bocsássanak rendelkezésre a katasztrófavédelemre és a károk felszámolására. Az erdőtüzek tekintetében az idei év volt az egyik legsúlyosabb az Egyesült Államok legnépesebb államában, több tűzvész pusztított, de a mostani az AP hírügynökség szerint a harmadik legsúlyosabb Kalifornia történetében.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.