Hirdetés
Hirdetés

Havi 700 euró ütheti a markát, ha vállalja, hogy ebbe az olasz régióba költözik

Havi 700 euró ütheti a markát, ha vállalja, hogy ebbe az olasz régióba költözik Külföld

Egy olaszországi régió 700 eurót ajánl havonta három éven keresztül – azaz összesen mintegy 25 ezer eurót – azoknak, akik a környék valamelyik településére költöznek, írja a Guardian.

Hirdetés
Hirdetés

Az ajánlatnak persze speciális feltételei vannak: egyrészt a településeknek mindenképpen kétezernél kevesebb lakóval kell rendelkeznie, másrészt az újdonsült lakóknak kötelező valamilyen vállalkozást indítania.

A régió vezetője elmondta, azt szeretnék, hogy minél több ember fektesse be a pénzét Molise régióban, az érkezők pedig bármiben gondolkodhatnak, akár egy pékség, étterem vagy írószer bolt nyitásában egyaránt.

A települések tízezer eurót kapnának havonta, amiből infrastruktúrát építhetnek ki és támogathatják a különböző kulturális tevékenységeket. A helyi vezető szerint mindez nem pusztán a lakosság számának növeléséről szól, hanem a körülmények javítására is szükség van, hiszen máskülönben néhány év múlva ugyanez a helyzet áll majd fenn.

Molise régió 305 ezer lakóval rendelkezik jelenleg, ez a terület az egyike azoknak az olasz régióknak, amelyek a legtöbb lakót veszítettek az elmúlt évek során. Tavaly közel háromezren haltak meg vagy költöztek el innen, ami ezerrel több, mint az ezt megelőző évben.

A régió kilenc városában pedig egyetlen egy születést sem regisztráltak tavaly.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük