Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harmincéves timelapse videót készít Manhattanről egy fotográfus

Harmincéves timelapse videót készít Manhattanről egy fotográfus Külföld

A fényképész Joseph DiGiovanna egy 30 évet áthidaló timelapse videó készítését tűzte ki céljául New York felhőkarcolóiról. A képeket 2015. július 11. óta rögzíti, ez idő alatt négymilliónál is több képkockát készített.

Hirdetés
Hirdetés

A fotográfus New Jersey-ben keresett otthont magának a Hudson folyó partján egy olyan helyen, ahonnan kiváló kilátás nyílik Manhattanre – írja a cnn.com. Éveket várt, mire egy olyan lakásra bukkant, ami céljainak tökéletesen megfelel, az ingatlant ráadásul jóval a piaci ár alatt kínálták, így azonnal megvásárolta.

Azóta a tökéletes manhattani városkép elkészítésén munkálkodik – és célul tűzte ki egy 30 évet átölelő timelapse videó elkészítését.

A fényképezést 2015. július 11-én kezdte. Hosszas kísérletezgetések után rátalált a számára megfelelő felszerelésre, és a fényképezőgépet a felhőkarcolókra irányítva félpercenként készít felvételeket. Az eltelt idő alatt több mint 4,2 millió felvételt rögzített. DiGiovanna naponta 2880 fényképet készít saját maga által kreált – 15 ezer dollárt értékű – automata rendszere segítségével.

DiGiovanna naponta két timelapse-videót tesz ki Instagram oldalára, és az erre a célra létrehozott weboldalára is.

„Azért jött létre az oldal, hogy dokumentáljam a nagy változásokat, mint például a felhőkarcolók építését –, de a kisebb dolgokat is, amelyek ugyanolyan fontosak, mint például egy elhaladó vitorlás” – írja.

És hogy mi fog történni 2045 júliusában, amikor a projekt véget ér? “Úgy gondolom, hogy valami igazán izgalmasat csinálhatnánk azon a ponton. Szeretném, ha egy múzeumba kerülne a felvétel. Ezzel egy álmom válna valóra” – mondta.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük