Felhívás!

Greta Thunberg lett az év embere a Time magazinnál

Greta Thunberg lett az év embere a Time magazinnál Külföld

A 16 éves svéd klímaaktivista, a pénteki klímasztrájk kezdeményezője, Greta Thunberg lett az Év Embere a Time-nál.

A magazin azzal indokolta a döntését, hogy tudósok és aktivisták évtizedeken át próbálták megértetni a világgal, hogy a klímaválságot komolyan kell venni, idén ez mégis egy tinédzsernek sikerült.

Greta Thunberg nemrég egy másik listának is az élén végzett. A Politico tette közzé az Európa sorsát leginkább meghatározó emberek listáját, az álmodozók között pedig Thunberg lett az első.

A bejelentés idején egyébként Greta Thunberg épp Madridban tartózkodik, ahol ezekben a napokban tartják az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 25. ülését.

„Az emberek haldokolnak, nem várhatunk tovább egy napot sem” – mondta az ülés előtt, és meglehetősen pesszimistán hozzátette, hogy az elmúlt egy évben a lelkesedésen túl nem történt érdemi lépés a felmelegedés megfékezésére, a globális klímasztrájk-mozgalom „nem ért el semmit”.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. december 12., 10:12
   ÉRTÉKELÉS: -6

   És talán IV.Stalin is,ha jól emlékszem1942 -ben.Ezt a beteg kislanyt szívtelen szülők,politikusok és média hiénák rángatják.A szülei semmivel sem különböznek azoktól, akik megcsonkították gyermekeiket, hogy aztán koldulni küldjék őket.Ezek lelkileg csonkították meg őt, mert nem képes magától egy épláb mondatot sem összehozni, csak papírból olvassa amit eléje tesznek.A XXI. sz.szégyene!

 • User
  Dátum: 2019. december 11., 22:43
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Irigylitek, hogy nem ti vagytok az ev embere. Ket irigy szekely ! A mi fajtank ,akkor lessz az ev embere, mikor az irigyseget, a butasagot, a kapzsisagot, az arulast es az idiotizmust fogjak dijazni. No meg a gyavasagot ! Egyebkent igy igaz, hogy Adolf Hitler is volt a Time magazin , ev embere. Szerintem mindketten kierdemeltek ezt a cimet.

  • User
   Dátum: 2019. december 12., 10:16
   ÉRTÉKELÉS: -5

   Ilye süket dumát régóta nem olvastam! Mit is kellenne irigyelni?Böjte Csaba 1000× megérdemelné a címet , mert ő tudatosan!!! csinálja amit csinál!Beteg gyereklányt felhasználni az BŰN!

  • User
   Dátum: 2019. december 12., 22:05
   ÉRTÉKELÉS: -1

   besárgultam az irigységtől…te meg kivörösödtél…küldöm a kellékeket vörös csillag,sarló,kalapács.szeget vegyél magadnak ..

  • User
   Dátum: 2019. december 12., 22:24
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Ez nyílt nácizmus amit leírál ,hogy Hitler megérdemelte a címet!Hol volt a moderátor? A Moszad rád szállhat , de csak ugrálj, mert csak ennyi eszed van.Olyan hűlyék adták neki amilyen te vagy bangója!

   • User
    Dátum: 2019. december 13., 11:37
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nem túl tisztelt 22:24! Ha elfelejtetted volna, én eszedbe juttatom: szólásszabadság van. Ez azt jelenti – lassan olvasd, hogy megértsed – hogy leírhatom, elmondhatom, amit gondolok. Sajnos, te is nyomathatod a marhaságaidat…
    Azt se feledd el: Hitler “csinálta meg” a modern Németországot. Többek között ezért lett, lehetett az év embere 1938-ban.
    Hol itt a nácizmus?
    Ha nem hiszed, tessék: https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%A9v_embereinek_list%C3%A1ja

    És utána még az év embere lett egy rakás háborús bűnös. Sztálin, Churchill, aztán megint Sztálin, aztán megint a szivaras angol alkoholista, aztán Ike, aztán Hruscsov, Dö Göll, aztán megint Ike… és nini ’15-ben még Merkel mutti is…
    A következő valószínűleg te leszel, kiemelkedő intelligenciádra való tekintettel!

    • User
     Dátum: 2019. december 13., 13:31
     ÉRTÉKELÉS: -2

     Hat igen a tények makacs dolgok!Hitler már 1938 előtt megírta a Mein Kampf -ot! tehát normális embernek fel kellett volna tünjön,hogy nicsak mit csinál.Mit is fejlesztett.elsősorban?A hadiipart meg.az utakat/autópályák/hogy a tudjanak gyorsan eljútni a modern hadieszközökkel a frontokra…Bismarck is ezt tette ,ő a vasúthálózatot korszerűsítette és fejlesztette korának megfeleĺően/.Szerintem ha nem csak 1927 ..-től adják ezt a micsoda férfi micsoda nő címet akkor megkapták volna Sadè gróf,az összes jakobinus nyaktilós,Napoleon,az amerkai kontinensen indiánokat kiírtó telepes.meg kalandor,a nagy Levin….nem , nem…Lenin .Pechjük volt mint a rendőrnek a viccben,aki bemegy.a péküzletbe és megkérdezi -perec van? Pechje van ,a perec elfogyott!Akkor kérek 2 pechet.

     • User
      Dátum: 2019. december 17., 20:09
      ÉRTÉKELÉS: -2

      Két kérdésem volna önhöz: ki az a Sadè gróf és milyen szerepet töltött be a történelemben? A másik: olvasta ön a Mein Kampfot?

    • User
     Dátum: 2019. december 14., 0:26
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Nem fejtenéd ki ezt bővebben egy Nethanjaunak írt levélben is a ‘szeretett Németország fejlesztőről’?…A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve…ismerős?

   • User
    Dátum: 2019. december 12., 14:38
    ÉRTÉKELÉS: -5

    hiába minuszoztál,de a tények makacs dolgok! mert igenis Stalint 2x is megválasztották!ahogy már írta valaki 1939 ben es ahogy én írtam 1942 ben is.erről a Hyppolit /az új verzió Koltai R .el/ jút eszembe ,amikor az ifjabb Makácsot rajtakapják Mimikével és a feleségétől megkérdezi’na mi van anyukám,nem hiszel a szemednek?’ ott a.wikipédia ha még.annak hiszel. de lehet ,hogy az is irigykedik ?

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ha ,ha,ha… . Meghogy Bojte Csaba . A nemzetarulo UDMR harsonaja ! Es mondd ,mire fol erdemelne meg ezt a cimet ?! Talan arrafol, hogy a vallast arra hasznalja, hogy lobbizik az UDMR-nek?! De meg ezzel sem volna semmi baj hogy lobbizik, ha ezt valoban egy nemzeti es valos magyar erdekeket kepviselo partert tenne ! Es mondd ,miert beteg ez a kislany ?! Talan azert, mert o gyerekesszel folfogta ,hogy a penzehes multinacionalis cegek es az oket segito korrupt politikusok hamarosan elpusztitjak a bolygot a kapzsisagukkal ?! Azert volna talan beteg, mert nem az erdoirtok ,a legszennyezok es a vadaszni vagyok mellett lobbizik, mint a ti UDMR-tek ?! Ugyhogy igen is megerdemelte ezt a cimet ! Az aki negymillio es meg ennel is tobb embert tud mozgositani e foldon , barmilyen cel erdekeben ,az megerdemli az ev embere cimet ! Es Greta Thunberg ,igen is kepes erre, ugy hogy csak irigykedjetek tovabb batran !

  • User
   Dátum: 2019. december 12., 13:57
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Szégyellhetné magát, hogy így beszél Böjte Csabáról, aki több mint tízezer gyereknek biztosított otthont az elmúlt 30 évben, olyan gyerekeknek, akik másképp az utcán vagy ki tudja hol hányódtak volna. Ehelyett Böjte embert nevelt belőlük, függetlenül, hogy magyarok, cigányok, vagy akár románok voltak. Ezek konkrét, kézzelfogható dolgok, amiknek semmi köze nincs a politikához. Maga az “udemerézésen” kívül mit tud felmutatni? Segített-e életében bárkin? Majd ha legalább tizedannyit tett, mint amennyit Böjte, azután még beszélgetünk.
   Az pedig tény, hogy Thunberg Asperger-szindrómás, erre célzott az előző hozzászóló, amikor betegségről beszélt.

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 17:53
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hanyszor hallottad Bojte Csabat kiallni a szekely erdok megmentese mellett ?! Egyaltalan van olyan pap a katolikusok kozt, mely miseibe foglalta volna, egyetlen egyszer az eleteben azt, hogy szekelyfold erdoit meg kellene menteni a pusztulastol?! Es az olyan Kurko Janosoktol es tarsaitol, akik Hargita megyeben Jakabfalvatol folfele, a Szalutarisz borviz fele, ilyen pusztitast vegeztek a Nemere hegysegben?! Van koztetek papok kozt egyetlen egy is, aki ezeknek a szulofoldpusztito nemzetaruloknak, akik hazug modon, nemzeti magyaroknak hazudjak magukat, a szemebe meri mondani oszinten, hogy most mar eleg volt, tobbe ne pusztitsatok sajat szulofoldeteket, valami egyebbel keressetek ezutan a kenyereteket ?! Egy becsuletes es nemzeti erzelmu magyar ember, mely valoban torodik sajat nepe sorsaval, az nem tesz ilyet sajat szulofoldjevel. Egy becsuletes nemzeti erzelmu magyar ember, nem uz csufot sajat szulofoldje hegyeibol, erdoibol es vadvilagabol. Azokbol a hegyekbol, melyekrol valodi nemzeti erzelmu oseink, mint Vass Albert ,aki megirta az “Adjatok vissza a hegyeimet” cimu regenyet, ilyen szivszaggato es valodi magyar erzelmu konyvet tudott irni. Egy becsuletes szekely ember szereti es tiszteli az erdot, es a benne elo vadvilagot, mert enelkul nem is erzi magat szekelynek ! Aki nem igy viszonyul hegyeinkhez es erdoinkhez, az csak kepmutato es hazug szekely ember lehet. Nepunk es nemzetunk szegyene, es korcs ivadeka !

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 18:12
  ÉRTÉKELÉS: -6

  T Hirmondó !Egyes emberek utálják az igazságot, de az igazságot ez szrencsére nem érdekli.Hiába nem jelentik meg az igazságot leíró hozzászólásokat , viszont olyat megjelentenek, ami egy diktátort dícsér.

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 20:50
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Világos. Lehet a világ legderekabb embere, csak akkor megfelelő, ha útálja az udémérét. Kár, hogy a néhány ezer Böjte Csaba által megmentett gyermek eddig nem tudta. És mondja meg, kérem, ki képviseli jól a magyarság érdemeit, hogy ne haljunk meg bután. Esetleg álljon ön az élre, csak szóljon idejében.

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 21:51
  ÉRTÉKELÉS: 0

  O, hogy te milyen okos vagy… Nelkuled nem is tudtam volna, hogy Thunberg, Asperger -szindromas. Mi vagy te, az orvosa ?! Es ha Asperger-szindromas, akkor szerinted mit kellene csinaljon. Uljon tetlen, mint a szekelyek, akik nem Asperger szindromasak, csak eppen gyavak meg ahhoz is, hogy sajat orszaguk erdoit es termeszeti kincseit megovjak, az orszagukat kirablo szemianalfabetakbol verbuvalodott maffiatol !

  • User
   Dátum: 2019. december 13., 13:13
   ÉRTÉKELÉS: 3

   ugye a minuszozók az ékes magyar nyelvre minuszoztak…igaza volt az integráleszünek….szemianalfabéták!mert olyan magyar szó nuncs ,hogy félanalfabéta…de van buletin, remorka,preláta,abonament,punga,borkány,maszlina,gogos …na és akkor volna khiúrtóskólácsi is.mert ezt így kell már mondani.

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 23:29
  ÉRTÉKELÉS: -3

  ok.Ő az új Messiás,az Emberiség megmentője …voltak elötte is és még lesznek utána is.Mindenki higgyen a sajátjában.magam részéről lezártnak tekintem a “Greta” ügyet.

 • User
  Dátum: 2019. december 12., 23:46
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Es mondd mibol biztositotta Bojte Csaba a tizezer (azert ez tulzas!) gyerek folneveleset. Talan a sajat zsebebol?! Vagy inkabb a magyarorszagi es E.U.-s adomanyokbol ?! Csak nehogy a vegen pontosan rola deruljon ki, hogy Sorosnak a penzebol. Ez az ember meg csak nem is pap, hiszen meg a teologiat sem vegezte el. Es ha nagyon kutakodnank utana, akkor az is kiderulne, hogy meg erettsegije sincs. Ezt csak azoknak a folvilagositasara ,akik azt szajkozzak, hogy Greta Thunberg meg iskolaba sem jar.

 • User
  Dátum: 2019. december 13., 8:10
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Aki arra gondol, hogy Adolf Hitler ,egy tomeggyilkos, hogyan szerezhette meg az ev embere cimet a Times magazin reszerol, annak elmondom, hogy 1938-ban ,amikor megkapta ezt a cimet, Hitler a vilag egyik legjobb es legkarizmatikusabb politikusa volt. Mivel megvalasztasakor Nemetorszag hatalmas gazdasagi valsagban es munkanelkulisegben szemvedett, ezt Hitlernek szuk ot even belul sikerult folszamolnia es helyreallitani a rendet. Neki ot ev kellett ahhoz, hogy uj munkahelyeket teremtsen es folszamolja a gazdasagi valsagot. Akkor meg fol sem merult senkiben ,hogy hamarosan mi fog tortenni, hiszen Hitler beket igert es joletet. Hitler Berghoffjaban sokan megfordultak annak idejen: az amerikai elnok, az angol kulugyminiszter, Stalin, rengeteg bankar es meg sokan masok. Ugy, hogy ezert kapta meg 1938-ban a Times magazin ,ev embere cimet es nem azert amit kesobb elkovetett a zsidok es az egesz vilag ellen.

  • User
   Dátum: 2019. december 13., 16:52
   ÉRTÉKELÉS: -1

   “Aki arra gondol ,hogy …tömeggyilkos…” Á nem ,ő egy jóságos szent ember volt,ugye?Tényleg a Moszad rajtad fogja tartani a szemét,vagy netán egy elmeorvos!Igen ,van szólásszabadság ,főleg az elmegyógyintézetekben!

 • User
  Dátum: 2019. december 14., 0:19
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Megnéztem a filmet amin szónokol a vilag vezetőit vonja.felelősségre’hogy merészelitek’ …néhány komment ,ami angol ny. van ,de a fordítást írom csak.”És azután azok akik tapsoltak mindnyájan hazamentek autóikban amelyek fosszilis eredetű üzemanyagot égettek.”..”Tudja valaki miért nem kampányol Gréta Kínában,ahol 1 milliárd ember szmogban él és muszáj maszkot viseljen?”…Gréta a bábu/puppet/emlékszik-e legalább 1 mondatára az ő feltételezett beszédéből?”….”Ugyanazok a vezetők tolják fel a szinpadra,akiket ő ostoroz”… “A tudósok már 50 évvel mindezekre már figyelmeztettek”

 • User
  Dátum: 2019. december 14., 11:40
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A sok hőbőrgő felfogta, hogy ez egy újság “díja”? Pár ember szerint Gréta fő fontos volt A idén, Hitler fontos volt máskor. Nem a legbelületesebb, legjobb, stb. ember díja.

 • User
  Dátum: 2019. december 14., 13:58
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Ja, es mignem elfelejtenem… Meg azt is kerdezd meg a Moszadodtol ,hogy a koztudottan zsido szarmazasu Wartburg bankarcsalad,(akik kozul egyesek meg a Berghoff-i Hitler tanyan is sokszor megfordultak) miert segitette Hitlert kolcsonokkel, hatalomrajutasa utan, ha tudtak, hogy a Mein Kampf-ban mar korabban mint 1938 kifejtette a zsidok iranti gyuloletet. De ugyanezt megkerdezheted az amerikai Gerard Fordektol es csaladjatol is ! Aztan ugyanezt megkerdezheted egyenesen a Time magazin munkatarsaitol, vagy a foszerkesztojetol is. Biztosan koztuk is fogsz talalni beszivarogtatott Mosad ugynokoket !

 • User
  Dátum: 2019. december 17., 14:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  megtanult csalni is a kicsike…ugye amikor megkapta.a.díjat csak üzent.mert éppen Madridban volt egy konferencián…és akkor hazaindult a hazája felé…2 óriási bőröndel meg néhány tömött táskával…egyedül..vonattal….mert…írt egy megosztólapon egy könnycsalogató bejegyzést a vonat előterében ülverengeteg csomagjával körbevéve…”utazás túlzsúfolt vonatokon Németországon keresztül.És végre úton haza.”egy emberfia nem volt.látható még a kocsi folyosóján sem,de ő kint ült az előtérben…ha még a német vasutak sem felelnek meg neki ,akkor jöhetne Ro.ba és utazzon a Bukarest-Temesvári vonalon.kis hamis…de nem ő a hibás,hanem a hiénák.

  • User
   Dátum: 2019. december 17., 15:25
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Voltál német vonaton? Én álltam olyan tömegben, mint a heringek és ültem ICE első osztályon úgy, hogy az ülések között meg se tudtak mozdulni.

   • User
    Dátum: 2019. december 18., 13:30
    ÉRTÉKELÉS: -4

    azt a mindenit! elmaradott Németország,Románia szintjére süllyed…van Merci,BMW, Audi stb ,de ilyen lenne.a.vasút?Vegyék már fel a kapcsolatot a.japánokkal,franciákkal ,netán horribile.dictu a kínaiakkal!

   • User
    Dátum: 2019. december 18., 20:13
    ÉRTÉKELÉS: -5

    Ha tudnivaló ,hogy beírasod szerint milyen rondák a BD vonatok miért is ment arra? És egyedül,egyedül,egyedül?nem furcsa dolog ez?olyan zsúfolt vonatra felszállni akkora csomagokkal?Logikus?Nem, “propagandisztikus”.

  • User
   Dátum: 2019. december 17., 17:41
   ÉRTÉKELÉS: -2

   lehez százával,ezrével minuszozni ,a tények azok tények még a német vasút is írt neki amiben emlékeztettek ,hogy első! osztályu kocsiban ült és kiszolhálták minde jóval! na erre lehet minuszozni! saját magát minuszozza le meg az IGAZSÁGOT!

 • User
  Dátum: 2019. december 18., 11:01
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Felvilágositom…Sade márki ,ami őrgrófot jelent ha ebbe akar belekötni/a rangjába/ …meg kell nézni ki volt…nehogy azt írja,hogy nem hallott róla …aki a Mein Kampfot ismeri…én nem olvastam 1.mert tiltott könyv.2.tanultuk a tartalmát aminek következményei lettek.3.diktátorok és eszmediktátorok műveire nem szánok értékes perceket az életemből ,hogy olvassam őket vagy az ‘életműveiket’ olvassam v.nézzem! Nem érdekel Makedón Sandor!a Habsburgok,Napoleon,Marx & Engels, Lenin stb.Remélem megértette ,ahogy én megértettem provokatív kérdéseit…így utólag is.

  • User
   Dátum: 2019. december 18., 22:36
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Úgy tudtam idáig, hogy egy demokráciában – mert az van, nem? – nincsenek tiltott könyvek. Még a Mein Kampf sem. Úgy hogy olvassa el nyugodtan. Sőt bátran. Ne féljen, Netanjahu nem fogja megtudni: én esküszöm, nem fogom önt elárulni neki. Szánjon rá néhányat értékes óráiból – mert hogy percek alatt nem végez vele, az biztos. Higgye el, sokat fog tanulni belőle!
   Ami de Sade márkit – látom, kiderült, hogy róla van szó, ugyanis előző beírásában valami Szodé grófot vagy mit emlegetett – illeti: természetesen tudom róla, hogy életművész volt, de nem a szexuális beállítottsága érdekel, hanem, mint már egyszer kérdeztem, a történelemben betöltött szerepe, tettei. Az, amiért például az év emberévé választották volna. Erről kérdeztem önt, de ön – mégcsak nem is elegánsan – kitért a válasz elől. Feltételezem hát, hogy ön sem tudja. Csak akkor nem értem, hogy miért kellett rá (is) hivatkoznia.

 • User
  Dátum: 2019. december 18., 12:27
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Azert van néhany érthetetlen dolog számomra…amivel ő utazott nem a berecki gyors féle vonat!tehát kellett hozza h e ly jegy ! Még a Iasi-Temesvár vonalon is van sebességi pótjegy meg helyjegy…de ha az elfogyott akkor adhatnak h.jegy nélkülit és akkor még a wc .k is zsúfoltak! De azt nem hinném ,hogy Németországban.ez lenne a helyzet!Miért nem volt helyjegye?A megosztott képen egy lelek sem volt az előzérben meg a folyosón! Minden vonaton van szolgálati fülke ,ahol mondjuk ilxen celebeket leültetnek! Miért nem szállt le Nemetországban ,hogy látogassa meg szénnel müködő erőműveket ,amelyek óriási légszennyeződést

 • User
  Dátum: 2019. december 18., 12:55
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Azert van néhany érthetetlen dolog számomra…amivel ő utazott nem a berecki gyors féle vonat!tehát kellett hozza h e ly jegy ! Még a Iasi-Temesvár vonalon is van sebességi pótjegy meg helyjegy…de ha az elfogyott akkor adhatnak h.jegy nélkülit és akkor még a wc .k is zsúfoltak! De azt nem hinném ,hogy Németországban.ez lenne a helyzet!Miért nem volt helyjegye?A megosztott képen egy lelek sem volt az előzérben meg a folyosón! Minden vonaton van szolgálati fülke ,ahol mondjuk ilxen celebeket leültetnek! Miért nem szállt le Nemetországban ,hogy látogassa meg szénnel müködő erőműveket ,amelyek óriási légszennyeződést produkálnak ….bezárták az atomerőműveket közbenFranciao.-ból importálnak nagy mennyiségű áramot ,amelyet ott atomerőművekben állítanak elő!Na erre kiáltana.fel Bessenyő István.aki vagyok,hogy NOORMÁLIS !?

 • User
  Dátum: 2019. december 18., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Teged mit erdekel, hogy ez a lany hol utazott, te irigy kutya. Doglessz meg az irigysegtol, hogy nem te lehetsz az, aki masok penzen utazgatik. Pedig te is utazgatnal szivesen, ha a vilag nagyjai kivalasztananak, csak ehhez elobb venni kell a batorsagot es tenni is kell valamit a termeszet vedelmeben. Miert nem kersz a hazaarulo, termeszetpusztito rablobandadtol penzt utazgatni, hiszen egyfolytaban nekuk lobbizol. Ja, azert mert ezektol aztan ehen dogolhetsz. Ezek csak onmagukra tudnak gondolni ! Ezt gondoltam.

  • User
   Dátum: 2019. december 20., 11:14
   ÉRTÉKELÉS: -5

   nagyra értékelem humoros beírását…a legjobb része ,hogy irigykedem,hogy a kicsike mások pénzén utazik! hát igen “ő nagyon de nagyon szegény svéd kislány….tudnivaló hogy aSv o milyen szegény.

 • User
  Dátum: 2019. december 19., 1:27
  ÉRTÉKELÉS: 4

  1.Ha már Sade markiról van szó ,aki ugyebár francia szó,na akkor a francia szó ,hogy imbecile az nagyon talál ide…érthető ugye?1.a dec.13.-án 13:31 kor megjelent beírásom nem valami Sode gróf.valóban grófot írtam mert talán az olvasók között van aki nem ismeri ezt a szót…de nyugodjon meg ,márki bizony grófot jelent ,mégpedig őrgrófot / markgraaf németül.2.Na akkor azér került vona a listára mert híres lett…szadizmusáért…na most már stimm?Vagyis egy kupacba raktam a többi hasonló társával a jakobinusoktol kezdve befejezve Sztalinnal de kibővithetem a listát a lenin fiukkal ,a vörös khmérekkel …es nem folytatom a vitát egy önmutogató provokátorral.Legalább visszanézhette volna.azt a valami Sode-t írt…jó hogy nem Szóda lett belőle!Nem akarja megérteni ,hogy a felsoroltak TETTEI azok ami összeköti őket?Ha nem ,hat akkor nagyon sajnálom. The End/VÉGE/FIN/KONYEC

 • User
  Dátum: 2019. december 19., 11:48
  ÉRTÉKELÉS: 3

  valóban a Sadé -t Szode- nek írta át!ékezet nélkül ,de velem is megtörténik néha, hogy hosszabban ütöm le az ékezetes betűket vagy néha nem elégé hosszan.

 • User
  Dátum: 2019. december 21., 18:00
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ember ! Itt nem arrol van szo, hogy valaki szegeny-e vagy gazdag, beteg-e vagy egeszseges, felnott-e vagy gyerek , hanem arrol ,hogy mit tesz azert ,hogy e bolygot ,melynek az ilyen nehezfejuek mint te is a lakoi ,megmentsek a vegleges pusztulastol. Mert lehetseges ,hogy az ilyen nehezfejuek mint te, ma meg nem ertitek meg ezt, de ha a dolgok igy folytatodnak ezen a Foldon (marpediglen ennyi idiotaval akik benepesitik, nem sok esely van a valtozasra ), akkor hamarosan, talan meg 10-20 esztendo sem kell ahhoz, hogy mind megertsetek. Es akkor mar keso lessz tenni valamit, hogy mindez jora forduljon, ezt elhiheted nekem. Mert en megertem azt, hogy egyes kapzsi kutyak csak onmagukra tudnak gondolni, es azt vetik:- sebaj, amennyi meg nekunk hatra van ,addeg kitart. Hat igen, de ennyire onzo nem lehet valaki, hogy ne gondoljon a gyerekei es az unokai jovojere, hiszen ok fogjak a legnehezebbjet elszemvedni annak a kapzsisagnak (mert ez vezetett ehhez a klimavaltozashoz), amit ma ,ti felnottek vegbevisztek !