Felhívás!

Gazdájától fertőződött meg koronavírussal egy macska Hongkongban

Gazdájától fertőződött meg koronavírussal egy macska Hongkongban Külföld

Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót – adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek.

A minisztérium közleménye szerint jelenleg nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy háziállatok fertőznének a vírussal, gazdáiknak nem szabad megválni tőlük.

Az Egészségügyi Világszervezet ugyancsak azt állítja honlapján: nem bizonyított, hogy kutyák, macskák vagy más szobaállatok tovább tudnák adni a koronavírust, amely immár világszerte fertőz az emberek között.

A szóban forgó macska ugyanakkor már a harmadik állat, amelyről Hongkongban kimutatták – többször is tesztelve –, hogy koronavírust hordoz. A macskát karanténba küldték, és megfigyelés alatt tartják.

Belgiumban szintén van egy koronavírusos macska, amelyet gyaníthatóan a gazdája fertőzött meg.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. április 1., 17:46
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Japánban a macskákat is tesztelik, nálunk az adófizető polgárral sem törődnek!😭 Nem voltam ász bioszból, de annyit tudok, h általában a vírus emberről állatra és fordítva is terjed+tárgyakról! Eleve a vírus élettelen!”Élővé” a gazdaszervezet “teszi” lemásolva annak Rns ét-innen a ribovírus elnevezés: pl.grippé, Hiv…(dezoxiribovírusok is léteznek)