Felhívás!

Évekre elmegyógyintézetbe zárták egy hawaii férfit, mert összekeverték valakivel

Évekre elmegyógyintézetbe zárták egy hawaii férfit, mert összekeverték valakivel Külföld

Sokak rémálmát élte két éven és nyolc hónapon át egy férfi Honoluluban. Összetévesztették valakivel, elmegyógyintézetbe zárták, és ha elkezdte az igazát bizonygatni, csak a gyógyszeradagját emelték meg.

Joshua Spriestersbach hajléktalanként élt a hawaii Honoluluban. Még 2017-ben egyszer elaludt a járdán, miközben egy menhely előtt ételért állt sorban. Két rendőr ébresztette fel, hogy letartóztassák. Spriestersbach azt hitte, a városi törvény miatt tartóztatják le, mely tiltja a járdán ülést és fekvést, ezért nem ellenkezett – írja a Guardian című brit lap.

Spriestersbach később megtudta, hogy egészen más áll a háttérben. A rendőrök összekeverték őt egy Thomas Castleberry nevű férfivel, akit 2006 óta kerestek kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Spriestersbach soha nem találkozott Castleberryvel, azt sem tudta, hogy ki az. A két férfi még csak nem is hasonlított egymásra, a rendőrök azonban ragaszkodtak az igazukhoz. A tévedésre könnyen fény derülhetett volna, ha a rendőrök összevetik Spriestersbach és Castleberry ujjlenyomatait, de ezt soha sem tették meg.

Az igazát hevesen bizonygató Joshua Spriestersbach egy állami elmegyógyintézetbe került.

Ha elkezdett arról beszélni, hogy nem az, akinek hiszik, csak annyit ért el, hogy felemelték a gyógyszeradagját.

Nem hittek neki sem a rendőrök, sem az orvosai, sem a hivatalból kirendelt ügyvédei, és senki sem tett egyetlen lépést sem annak érdekében, hogy megállapítsa a férfi valós személyazonosságát.

Spriestersbach két év nyolc hónapot töltött az elmegyógyintézetben, kényszergyógykezelés alatt. Akkor egy pszichiáter végre végighallgatta, majd két Google-kereséssel, és néhány telefonhívással megállapította, hogy a valódi Thomas Castleberry 2016 óta egy alaszkai börtönben ül.

Spriestersbach 2020 januárjában szabadult. A hatóságok igyekeztek úgy tenni, mintha mi sem történt volna, idén, augusztus 2-án azonban egy jogvédő szervezet keresetet nyújtott be a bíróságra a férfi ügyében.

(24.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.