Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Erdogan: az oroszok által elfoglalt területeknek vissza kell kerülniük Ukrajnához

Erdogan: az oroszok által elfoglalt területeknek vissza kell kerülniük Ukrajnához Külföld

Csak akkor lesz béke, ha az oroszok által elfoglalt területek visszakerülnek Ukrajna fennhatósága alá – hangsúlyozta Recep Tayyip Erdogan török elnök egy, a PBS NewsHour című amerikai esti televíziós hírműsorban helyi idő szerint hétfő este megjelent interjúban.

Erdogan elmondta: Üzbegisztánban, a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozóján tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

“Az volt a benyomásom, hogy kész mihamarabb véget vetni ennek az egésznek” – jegyezte meg a török elnök, aláhúzva, hogy semmi sem igazolhatja az inváziót.

Erdogan jelezte: 2014, azaz a Krím félsziget orosz annektálása óta kéri Putyintól, hogy adja vissza a területet jog szerinti tulajdonosának.

A török elnök egyúttal hangsúlyozta, hogy a felek közötti megállapodást csak pártatlanul lehet segíteni.

“Egyetlen vezetőt sem veszünk védelmünkbe, ehelyett olyan megoldást keresünk, amellyel mindegyik fél jól jár” – húzta alá.

Erdogan rámutatott: Törökország ennek szellemében segített a fekete-tengeri gabonaexport újraindításában, valamint egy kétszáz főt érintő orosz-ukrán fogolycsere-megállapodás nyélbe ütésében.

A török elnök jelenleg az ENSZ Közgyűlésének 77. ülésszakán vesz részt New Yorkban.

(forrás: MTI, fotó: wikimedia.org)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 21., 10:29
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Nocsak. Most már lehet írni, hogy más is ott van Szíriában, Irakban!? Amikor a nagy orosz testvér Ukrajnában megkezdte a “felszabadító” különleges akciót, egyéb sem volt és azóta rendszeresen, csak az, hogy az USA a mumus, a nagy imperialista, a népek leigázója és első példának a szíriai háborúban való jelenléte volt és van felmutatva. Ahogy kiderül, hogy valamelyik vélt oroszbarát vezér már nem fújja olyan összhangban velünk az orosz propagandát, azonnal, mintha vezényszóra történne, már tudjuk és szóvá is tesszük, hogy ő is ott van a szíriai hadszíntéren. A kérdés az, hogy mennyi idő múlva kürtölik az oroszokat támogató tábor irányába, hogy Oroszország is nagymértékben kiveszi részét a szíriai háborúban, támogatva a hatalmon lévő kormányt, amelyik könyörtelenül gyílkolja saját népét, amelyik ellene felemelő a hangját?