Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Engedélyezték a Mexikóba való belépését a feltartóztatott román állampolgároknak

Engedélyezték a Mexikóba való belépését a feltartóztatott román állampolgároknak Külföld

Öt személy kivételével engedélyezték a cancúni repülőtéren feltartóztatott román állampolgárok belépését Mexikó területére, jelentette be a román külügyminisztérium csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

Az öt személyt, akik ellen biztonsági riasztás van érvényben, csütörtökön visszaszállítják Romániába.

A külügyminisztérium szerint a repülőtéren rekedt román turisták helyzetét a mexikói hatóságok egyenként újraelemezték, Románia mexikói nagykövetségének egyik megbízottja jelen volt az eljárás idején és támogatást nyújtott a román állampolgároknak a tolmácsolás biztosításában és az űrlapok kitöltésében.

Bogdan Aurescu külügyminiszter szerdán azt nyilatkozta, hogy a mexikói város repülőterén 114 román állampolgárt tartóztattak fel a hatóságok.

Szerda este a miniszter telefonbeszélgetést folytatott mexikói hivatali kollégájával, amely nyomán a mexikói hatóságok sürgősségi eljárással megoldották a cancúni repülőtéren rekedt románok helyzetét. A mexikói külügyminiszter ugyanakkor sajnálatát fejezte ki kormánya nevében a helyi hatóságok intézkedéseinek negatív vonzata miatt, tájékoztatott közleményében a tárca.

Románia mexikói nagykövetségének megbízottja Cancúnban marad az elkövetkező napokban is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a román állampolgárok, akiket a mexikói hatóságok nem engedtek be az ország területére, távoznak onnan.

A külügyminisztérium ismét felhívja a román állampolgárok figyelmét, hogy ebben az időszakban ne utazzanak turistaként Mexikóba, és emlékeztet, hogy Mexikóváros és Cancún környéke a koronavírus szempontjából kockázatos járványügyi besorolás alatt áll.

A román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a mexikóvárosi román nagykövetség 00 52 55 5280 0447-es és 00 52 55 5280 1869-es telefonszámain. Sürgősségi helyzet esetén pedig a nagykövetség 00 52 55 38 833 072-es számát hívhatják.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük