Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Embercsempész román állampolgárokat fogtak el a rendőrök

Embercsempész román állampolgárokat fogtak el a rendőrök Külföld

Kunágota külterületén tartóztattak fel a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik afgán, pakisztáni és iráni határsértőket akartak átvinni Magyarországon.

Hirdetés
Hirdetés

Embercsempészéssel gyanúsítható román férfiakat fogtak el a rendőrök Kunágota közelében február 3-án, 7 óra 45 perc körül – adta hírül a police.hu.

Az egyik férfi személygépkocsival közlekedett egy ponyvás kisteherautó előtt, amivel a társa ment utána. A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, valamint Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei állították le és kutatták át. A kisteherautó rakterében tizennégy külföldi férfi rejtőzködött. Tízen afgánnak, ketten pakisztáni, ketten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába. A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul.

(behir.hu, police.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük