Felhívás!

Embercsempész román állampolgárokat fogtak el a rendőrök

Embercsempész román állampolgárokat fogtak el a rendőrök Külföld

Kunágota külterületén tartóztattak fel a rendőrök két román állampolgárságú férfit, akik afgán, pakisztáni és iráni határsértőket akartak átvinni Magyarországon.

Embercsempészéssel gyanúsítható román férfiakat fogtak el a rendőrök Kunágota közelében február 3-án, 7 óra 45 perc körül – adta hírül a police.hu.

Az egyik férfi személygépkocsival közlekedett egy ponyvás kisteherautó előtt, amivel a társa ment utána. A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, valamint Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei állították le és kutatták át. A kisteherautó rakterében tizennégy külföldi férfi rejtőzködött. Tízen afgánnak, ketten pakisztáni, ketten pedig iráni állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába. A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Emellett az embercsempészés bűntett gyanúja miatt előállított román állampolgárságú férfiakkal szemben büntetőeljárás indul.

(behir.hu, police.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.