Felhívás!

Élesen bírálta Ferenc pápa az Európai Uniót

Élesen bírálta Ferenc pápa az Európai Uniót Külföld

Kemény hangvételű nyilatkozatban bírálta Ferenc pápa az Európai Uniót, miután az Európai Bizottság egy munkadokumentuma azt javasolta, tiltsák ki a hivatali kommunikációból a karácsony kifejezést.

A katolikus egyházfő ciprusi és görögországi látogatása után újságíróknak azt mondta a történtekkel kapcsolatban.

“A történelemben már annyi diktatúra próbált így cselekedni. Gondoljunk csak Napóleonra. Gondoljunk a náci diktatúrára, valamint a kommunistákra” – mondta Ferenc pápa.

Szerinte a történelem során egyik ilyen „anakronizmus” sem működött. Úgy fogalmazott, az Európai Uniónak óvatosnak kell lennie, nem léphet az ideológiai gyarmatosítás útjára, mert ez megosztja az országokat és bukásra ítéli az uniót.

Kijelentette azt is, hogy az EU-nak tiszteletben kellene tartania a tagországok belső struktúráit, azok sokszínűségét és nem szabadna megpróbálnia egységesíteni őket.

“Veszélyes, ha van egy szuperhatalom, amely gazdasági, kulturális és szociális értelemben is diktál a többi országnak” – érvelt a katolikus egyházfő.

(VaticanNews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 8., 15:57
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ugyan már, papus! Téged nem zavart eddig semmi keresztények elleni támadás! Az igazi pápát zavarta volna, ezért van ő félreállítva!

 • User
  Dátum: 2021. december 8., 21:27
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Hát nem éppen Napoleon volt akkor a hunyó mert a pápának kellett volna a koronát a fejére helyezni ,de NB kivette a kezeiből és őmaga helyezte a saját fejére.A jakobinusok voltak a vadak meg a veszettek a francia forradalom idején .Szörnyű gyilkosságok nemesek,egyháziak,parasztok (Vandeè)
  ellen ,nyaktilózás bárkivel szemben,a sors úgy adta ,hogy egymást is írtották…,méltó’
  utódjaik a bolsevikok voltak…azok is szépen nyírták egymást.