Hirdetés
Hirdetés

Elefántkölyköt mentettek meg az orvvadászok csapdájából

Elefántkölyköt mentettek meg az orvvadászok csapdájából Külföld

Egy öt hónapos elefántlányt mentettek meg az állatvédők vadorzók fojtóhurkos csapdájából. A sérülések nyomait az állat egy hónap után is még mindig viseli.

Hirdetés
Hirdetés

Kék szemű, helyenként rózsaszínes bőrű albínó elefántot mentettek meg egy vadorzó csapdájából állatvédők Dél-Afrikában. Az öt hónapos elefántlányt a Krüger Nemzeti Parktól délnyugatra lévő egyik rezervátum területén találták meg január 6-án, azt nem tudni, hogy mennyi időn át próbálhatta kiszabadítani magát a fojtóhurokból.

 

A 124 kilogrammos állatot súlyos sérülésekkel vitték a Hoedspruitben lévő elefántrehabilitációs központba (Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development – HERD). “Most már csaknem egy hónapja van nálunk, nagy javulást mutat” – mondta el Sue Howells, a Herd szóvivője. A kiselefánt a vártnál jobban reagál a környezetére, sebei fokozatosan gyógyulnak, megmentése óta nagyjából 20 kilogrammot hízott.

Miután teljesen felépült, a kis elefántot a Kapama állatparkjában fogják elhelyezni, ahol él már egy Zimbabwéból származó elefántcsorda, amely már korábban is befogadott fiatal egyedeket. A HERD dolgozói egyébként a Khanyisa nevet adták az albínó elefántnak, amely lefordítva fényt jelent.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások