Felhívás!

Egymillió dollárt nyert egy nő Ohióban azzal, hogy beoltatta magát

Egymillió dollárt nyert egy nő Ohióban azzal, hogy beoltatta magát Külföld

Egymillió dollárt nyert egy nő Ohio államban pusztán azért, mert beoltatta magát. Abbigail Bugenske lett az első nyertese annak a lottónak, amelyet Ohio állam az oltások felpörgetésére vezetett be. Egy Joseph Costello nevű fiatalember a nyereményjátékon egy tandíjmentes helyet kapott az egyetemen.

Hétfőig hárommillióan regisztráltak az oltáshoz kapcsolódó nyereményjátékra Ohio államban. Az elkövetkező négy hétben újabb nyerteseket sorsolnak ki a pénzjutalomra és az egyetemi ösztöndíjra. A játékban mindenki részt vehet, aki legalább egy oltást megkapott.

A 12 millió lakosú Ohióban az ott élők 45 százaléka, 5,23 millió ember kapott eddig legalább egy oltást. A szövetségi állam ezzel alaposan elmarad a 62 százalékos országos átoltottságtól. Joe Biden amerikai elnök azt a célt tűzte ki az amerikaiak elé, hogy július 4-re, a függetlenség napjára a 260 milliós felnőtt lakosság 70 százaléka kapjon legalább egy oltást.

Más államok is különböző eszközökkel igyekeznek oltásra ösztönözni az embereket. New York állam 50 tandíjmentes helyet sorsol ki a beoltott 12–17 évesek körében. A nyertesek nemcsak ösztöndíjat kapnak majd az egyetemre kerülve, de fizetik a könyveiket és a lakhatásukat is. Egy-egy ilyen díj több tízezer dollár értékű.

New York állam korábban az ohióihoz hasonló lottót is alkalmazott, más szervezetek pedig fánkot, sülkrumplit, múzeum- és sportrendezvény-belépőket adtak azoknak, akik elmentek az oltásra.

(Telex)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.