Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egymással etethetik meg az állatokat egy németországi állatkertben

Egymással etethetik meg az állatokat egy németországi állatkertben Külföld

A koronavírus-járvány miatt több európai állatkert is nehéz helyzetbe került a látogatók elmaradása és ebből adódóan az belépőjegyekből származó bevételük kiesése miatt. Az egyik észak-németországi állatkert igazgatója azt is elismerte, hogy az állatkert túlélése érdekében még az is elképzelhető, hogy hamarosan egyes állatokat a park más állataival lesznek kénytelenek etetni, írja a BBC.

Hirdetés
Hirdetés

„Listáztuk azokat az állatokat, amelyeket először kellhet majd feláldozni” – mondta a neumünsteri állatkert igazgatója, Verena Kaspari a Die Weltnek, de hozzátette, hogy ez csak a legvégső lehetőség, és az sem oldaná meg teljesen a pénzügyi gondjaikat, ha egyes állatokat feláldoznának mások életben maradásáért. A fókáknak és pingvineknek naponta nagy mennyiségű friss halra van szükségük, mondta az igazgató.

Az állatkertet egy alapítvány üzemelteti, és a kisvállalkozásoknak szánt tartományi gazdasági segélycsomagból ők nem részesülnek. Az igazgató becslése szerint így 175 ezer euró lehet a veszteségük tavasszal.

A közvetlen adományok mellett a németországi állatkertek 100 millió eurós állami támogatást igényeltek, írja a DPA német hírügynökség. A német állatkertek szövetsége (VdZ) szerint az állatkertek sok más vállalkozással szemben nem állhatnak át „hibernált” üzemmódba, így a költségeiket sem tudják csökkenteni. Az állatokat továbbra is naponta kell etetni és gondozni, a trópusi fajoknak pedig 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is biztosítani kell.

A bécsi schönbrunni állatkert közlése szerint a megtakarításaikból egy darabig át tudják vészelni ezt a helyzetet, azonban április 1-jén a 230 alkalmazottjuk 70 százalékát küldték három hónapos szabadságra.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 16., 10:35
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A tehetetlen bezárt állatoknak nem jut élelem. A sok ingyenélö ember parazitának viszont minden jár. Mi lenne ha ezeket is egymással etetnék meg ?

 • User
  Dátum: 2020. április 16., 16:08
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ide jutott a nemet nep!A nagy zold es kornyezetmegmento generacio! Bezartak az atomeromuveket aztan kinyitottak a szenbanyakat mert nincs aram:) Szoval maradjunk mi szekelyek csak a mi jozon eszunknel es ne majmojunk senkit:)

  • User
   Dátum: 2020. április 16., 20:46
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Igen ide jutott a boomerutáló generáció…utálja a nagyanyját hogy tönkretette az Őfelsége klímáját és hogy disznókarajt eszik nem pedig a meki meg brekifc junk food/moslék ,szemét/ kotyvalékait.Eurómilliárdokat költenek a haszontalanokra gondoljunk csak bele mennyibe kerül az ,hogy kövessék őket nehogy robbantsanak ,gázoljanak ,késeljenek stb.Van egy megoldás….vizilabdázzanak az állatkertben…ők kék sapkában a krokodilok pedig fehérben.