Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egyetlen koronavírusos beteg miatt karantén alá helyezik az ausztrál fővárost

Egyetlen koronavírusos beteg miatt karantén alá helyezik az ausztrál fővárost Külföld

Egy hétre zárlat alá helyezik Ausztrália fővárosát, Canberrát, mivel egy év után új koronavírusos esetet találtak a városban – írja a BBC News. A lezárás helyi idő szerint csütörtökön délután ötkor lép életbe.

Hirdetés
Hirdetés

A járványügyi korlátozás nemcsak a várost, hanem az egész fővárosi régiót érinti, mivel a hatóságok nem tudták megállapítani, hogy a beteg hogyan kapta el a vírust. A régióban mintegy négyszázezer ember él.

A korlátozás értelmében a lakosság csak lényeges okok miatt hagyhatja el az otthonát. A bejelentés után sokan megrohamozták a szupermarketeket.

Ausztrália éppen a koronavírus delta-variánsa ellen küzd, ami miatt két legnagyobb városa – Sydney és Melbourne – területén szintén szigorú korlátozó intézkedéseket vezetett be. Emellett korlátozások vannak még Új-Dél-Wales nagy részén és Victoria államban.

A hét hetes zárlat ellenére Sydneyben a fertőzések száma relatíve továbbra is magas. Új-Dél-Walesben csütörtökön Összesen 345 új esetet rögzítette, két kilencven év körüli férfi pedig meghalt.

Az MTI a The Australian című lapra hivatkozva írja, hogy Sydney-ben a hatékonyabb védekezés érdekében kibővítik a rendőrség jogkörét, és további katonákat is a városba rendelnek. A bejelentés szerint a rendőrségnek joga lesz visszafordítani azokat, akik megpróbálják elhagyni az immár hét hete zárlat alatt lévő várost.

Ausztrália 2020-ban karanténnal és határzárral igyekezett megfékezni a járványt, ami hónapokig sikeres is volt. Az ország lakosságának ugyanakkor kevesebb, mint egynegyede van beoltva. Ausztráliában a világ szá,os más részéhez hasonlóan tiltakozások is voltak a korlátozó intézkedések miatt,  annak ellenére, hogy az ország eddig nagyrészt a megúszta a járvány súlyosabbá válását.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások