Felhívás!

Egy család mentett meg három árván maradt medvebocsot

Egy család mentett meg három árván maradt medvebocsot Külföld

Három elárvult grizzlybocsot sikerült megmentenie egy tanyán élő családnak az Egyesült Államok északi részén lévő Montanában.

A három testvér anyja rátámadt egy túrázóra a Glacier Nemzeti Parkban. A természetjáró rálőtt a grizzlyre, akit napokkal később találtak meg és sérülései miatt kénytelenek voltak elaltatni – közölte a helyi vadvédelmi hatóság.

Az anyamedve minden bizonnyal azért támadt a férfire, mert bocsait védte. A három elárvult kölyköt napokkal később találta meg egy család, amelynek a hegyvidéki területen tanyája van. A bocsokat egy lasszó segítségével befogták, és átadták őket a vadvédelmi hatóságnak.

Az elárvult grizzlybocsok túlélési esélye a vadonban csekély lenne. Cumisüvegből táplálják őket és minden bizonnyal állatkertbe fognak kerülni, mert miután megszokták az ember közelségét, nem lehet már őket visszaengedni természetes élőhelyükre.

A montanai hatóságok felhívták a figyelmet arra, hogy a téli álmukból mostanában felébredő és táplálék után kutató medvék keresztezhetik az emberek útját, akiknek érdemes medveriasztót maguknál tartaniuk.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások