Felhívás!

Egy amerikai onkológus kétszáz betege csaknem 650 ezer dolláros tartozását engedte el

Egy amerikai onkológus kétszáz betege csaknem 650 ezer dolláros tartozását engedte el Külföld

Egy amerikai onkológus kétszáz betege csaknem 650 ezer dollárnyi tartozását engedte el, miután megtudta, hogy páciensei nehéz anyagi helyzetbe kerültek a pandémia miatt.

[reklam

Omar Atiq majdnem 30 évig kezelt rákos betegeket arkansasi klinikáján, amelyet tavaly zárt be. Kintlevőségeinek begyűjtésével egy adósságbehajtó céget bízott meg, de megtudta, hogy a pandémiát sok család pénzügyi helyzete megsínylette. Ezért a BBC cikke szerint karácsonykor arról értesítette őket, hogy minden fennálló adósságukat elengedte.

“Rájöttem, hogy egyszerűen nem tudnak fizetni az emberek. Így aztán a feleségemmel arra gondoltunk, hogy elengedhetnénk az összes adósságot” – mesélte az orvos az ABC tévécsatorna reggeli műsorában.

A Pakisztánból származó Atiq 1991-ben alapította az Arkansasi Rákklinikát Pine Bluffban. Az orvos jelenleg az Arkansasi Orvosi Egyetem professzora Little Rockban.

Mint elárulta, kétszáz betege összesen 650 ezer dollárral tartozott a kezelésekért. Karácsonyi üdvözletében azt írta pácienseinek, büszke rá, hogy klinikája szolgálatukra lehetett, s mivel tudja, hogy nagy terhet jelenthet az orvosi számlák rendezése, a klinika elengedi az adósságukat.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.