Felhívás!

Budapesten tárgyalt Orbán Viktor és Ursula von der Leyen

Budapesten tárgyalt Orbán Viktor és Ursula von der Leyen Külföld

Némi előrehaladást, egy kicsi előrelépést sikerült elérni az Oroszország elleni újabb szankciós csomaggal kapcsolatban az Európai Bizottság elnökével Budapesten folytatott hétfői tanácskozáson – mondta este az MTI-nek Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, hozzátéve: nagyon sok mindent kell még megbeszélni ahhoz, hogy Magyarország változtasson álláspontján.

“Nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg ennek a háborúnak az árát” – szögezte le Szijjártó Péter.

A miniszter azt követően nyilatkozott, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökét fogadta Budapesten Orbán Viktor miniszterelnök.

Elmondta: a tanácskozáson a fő téma a következő brüsszeli szankciós csomag volt, s annak hatása Magyarországra, a magyar gazdaságra.

Szijjártó Péter kiemelte: Magyarország energiaellátása jelenleg “biztos lábakon áll”. A mostani szankciós csomag hatályba lépése viszont lerombolná Magyarország energiabiztonságát, hiszen ebben az esetben lehetetlen volna beszerezni a magyar gazdaság működtetéséhez szükséges kőolajat.

A kormány képviselői részletesen tájékoztatták az Európai Bizottság elnökét a Magyarországot ért hatásokról, s azokról a problémákról, amelyet a szankciós csomag Magyarországnak okozna, egyúttal kérték a szankciós csomag megfontolását.

Szijjártó Péter kiemelte: mindaddig, amíg az Európai Bizottság nem kínál megoldást ezekre a problémákra, addig Magyarország nem tudja támagatni a szankciós csomagot, mivel az jelen formájában – megoldási javaslatok nélkül – felér egy a “magyar gazdaságra ledobott atombombával”.

A francia államfővel is tárgyalt Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon egyeztetett Emmanuel Macron francia köztársasági elnökkel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A két vezető Európa energiabiztonságával kapcsolatos kérdésekről tárgyalt egymással – tette hozzá a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. május 10., 10:02
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Jüózan ésszel nem igazán érthető mit akar az Urszulácska. Ez a legújabb szankciós csomag az annyira az egekbe fogja röpíteni az üzemanyag árakat, hogy ez még az USA-nak is sok. Az, hogy esetleg kevesebbet autókázunk, talán jót tesz a klímának, de az EU-s ipar végleg bedől. Egyébként több uniós államnak megfelel, hogy Magyarország kaparja ki a forró gesztenyét.

 • User
  Dátum: 2022. május 10., 14:05
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ti szekelyek nem ertetek ebbol az egeszbol semmit. Peldaul azt tudjatok-e, hogy az E.U. nyugati allamai Latvia-i koolajat importalnak aminek 49 % -a orosz koolaj ? Igy megy az E.U.-s gazemberseg. Kenyszeritenek minden orszagot, hogy ne importaljon gazat es koolajat Oroszorszagbol, aztan szinten az E.U.-s maffia megszervezi a Kelet-Europai tagallamokkal ,ebben az esetben Oroszorszaggal szomszedos tagallamokkal, hogy hogyan jusson el az orosz koolaj az E.U. -ba , csak ne orosz cimkevel, hanem Latvia-i es Litvan cimkevel ellatva. Es tudjatok, hogy miert szerveztek ezt igy meg ? Mert ha az orosz gaz es koolaj nem jut el a Nyugat-Europa-i orszagokba, akkor a kovetkezo telen megfagynak es meg csak nem is autokaznak majd. Mert a szankciok amiket az oroszok ellen hoztak ,oket jobban erintik mint az oroszokat ! Ezt nevezik az erem tuloldalanak !