Felhívás!

Beviheti a rendőrség Vietnámban azt, aki Salt Bae sószórását utánozza

Beviheti a rendőrség Vietnámban azt, aki Salt Bae sószórását utánozza Külföld

Szürreális, de igaz: rendőrségi beidézés lehet a következménye, ha valaki Vietnámban az internetsztár török séf, Nusret Gökçe ikonikus sószórását utánozza, írja a Vice. A napokban épp egy utcai tésztaárust vittek be, mert újhagymával játszotta el Salt Bae mozdulatait.

A történet mögött az áll, hogy az ország a COP26 kongresszusra küldött delegációja hazautazása előtt meglátogatta Londonban Karl Marx sírját, majd azzal a lendülettel megvacsorázott a séf Nusr-et nevű éttermében, ahol egy átlagos étkezés is magyar forintban számolva milliókba kerülhet.

A széles körben szegénység sújtotta Vietnámban a társadalom nem ment el szó nélkül az események mellett, a történet iróniáját hamar a TikTokon kezdték el kifigurázni az emberek. Érdekesség, hogy ekkortájt a Facebookon egy időre világszerte elérhetetlenné vált a #saltbae hashtag, a platform vizsgálatot ígért.

A Vice szerint Vietnámban nem ritka, hogy a kormány és a hatóságok fellépnek a kritikus hangok ellen. A korábban említett árusról videók kezdtek keringeni, amelyen a rendőrség azzal fenyegeti, hogy erőszakkal viszi be, ha ellenáll; végül azonban nem indult ellene semmilyen eljárás.

(HVG)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.