Felhívás!

Berlusconi elmenekült a koronavírus elől

Berlusconi elmenekült a koronavírus elől Külföld

A lánya dél-franciaországi kastélyában húzza meg magát a volt olasz kormányfő a járvány ideje alatt.

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök pénteken elhagyta Olaszországot és a lánya Valbonne-i kastélyában húzza meg magát, míg a koronavírus-járvány tart – szúrta ki az olasz sajtóban az Azonnali.

Az tűnt fel többeknek, hogy az összjobboldali sajtótájékoztatón, amit a Conte-rendeletek kapcsán tartottak, nem Berlusconi képviselte a Forza Italiát, hanem Antonio Tajani, volt európai parlamenti elnök.

A volt kormányfőhöz közel álló Libero írta meg végül, hogy Berlusconi Nizza mellett húzta meg magát a lányának, Marina Berlusconinak a 19. századi kastélyában.

A cikk szerint az idős politikus annyira tart a fertőzéstől, hogy elrendelte a Forza Italia valamennyi munkatársának a kivizsgálását, aki vele kapcsolatba kerültek az elmúlt hetekben. Az önkéntes karanténban nem lesz egyedül, elkísérte 30 éves barátnője, Marta Fascina is a kastélyba. 

Olaszországban rendkívül súlyos a járványhelyzet, keddtől kiterjesztették az új típusú koronavírus terjedésének megakadályozására hozott, eddig csak az ország északi részén bevezetett intézkedéseket.

A korlátozások a jelenlegi tervek szerint április 3-ig tartanak majd, addig szünetel az oktatás is.

Az országban a fertőzöttek száma hétfő este elérte a 9172-t, közülük 463 ember halt meg, ezért volt szükség a drasztikus intézkedésre.

A mostani döntéssel az egész országra kiterjesztik a korlátozó intézkedéseket:

  • zárva lesznek az iskolák, fürdők, mozik, színházak, kaszinók, sípályák,
  • tilos esküvőt, temetést tartani,
  • a bevásárlóközpontok nem nyithatnak ki hétvégén,
  • korlátozták a kávézók, éttermek nyitvatartását is, és előírták, hogy egyméteres távolságot kell tartani a vendégektől.

(azonnali)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.