Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Beperelték Kínát a koronavírus elterjesztése miatt

Beperelték Kínát a koronavírus elterjesztése miatt Külföld

20 trillió dollár kártérítést követelnek egy, az Egyesült Államokban elindított perben, amelyben a kínai hatóságokat a koronavírus elterjesztésével vádolják – számol be a Forbes.ro.

Hirdetés
Hirdetés

Larry Klayman ügyvéd, és a mögötte álló Freedom Watch csoport, a Texas állambeli Buzz Photos vállalattal közösen pert indított a kínai kormány, a kínai hadsereg és annak tábornoka Chen Wei, valamint a wuhani járványügyi intézet, és annak vezetője Shi Zhengli ellen.

A felperesek 20.000 milliárd (20 trillió) dolláros kártérítést követelnek, azt állítva, hogy a COVID-19 egy biológiai fegyver, amelyet a kínai hatóságok fejlesztettek ki.

Azzal vádolják Kínát, hogy ők felelősek a járvány miatt bekövetkezett elhalálozásokért, hogy anyagi támogatást nyújtottak a terroristáknak, illetve, hogy összeesküdtek annak érdekében, hogy az amerikai állampolgárok halálát okozzák.

A felperesek szerint a vírus a wuhani járványügyi intézetből szabadult ki, és Kína arra fejlesztette ki, hogy tömegeket gyilkoljon meg vele. Mivel a biológiai fegyverek 1925 óta be vannak tiltva, egy efféle biológiai fegyver alkalmazása terrorizmusnak minősül – tette hozzá az ügyvéd.

Az amerikai csoport több sajtóbeszámolót is idéz, amelyek szerint egyetlen mikrobiológiai laboratórium létezik Kínában, amely az új koronavírushoz hasonló, fejlett vírusokat kezel, és az Wuhanban működik. A felperesek szerint Kína összekapcsolta a koronavírussal kapcsolatos nyilatkozatait a nemzetbiztonsági protokollokkal.

(Forbes.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások