Hirdetés
Hirdetés

Beismerte tévedését a svéd virológus: túl sok a halott

Beismerte tévedését a svéd virológus: túl sok a halott Külföld

A svéd koronavírus elleni védekezési stratégiáját kidolgozó virológus elismerte, hogy a fertőzés túl sok halálos áldozatot követelt. Anders Tegnell szerdán, a svéd SVT közszolgálati rádió műsorában úgy fogalmazott, hogy „túl sok svéd halt meg túl korán” – írja a V4NA Hírügynökség.

Hirdetés
Hirdetés

Anders Tegnell a Svéd Rádió szerdai műsorában beismerte: „nyilvánvaló, hogy lehetett volna jobban csinálni, amit tettünk”. A svéd kormány vezető epidemiológus tanácsadója azt is elismerte, hogy „túl sok svéd halt meg túl korán” és hozzátette, hogy a vírus következő hulláma esetén Svédországnak átgondoltabban kell cselekednie. Tegnell korábban kritizálta a legtöbb európai országban alkalmazott módszert, ami az országhatárok, majd az iskolák, éttermek és üzletek bezárására alapozta a vírus elleni védekezést.

„Ha még egyszer szembesülnénk ugyanezzel a betegséggel, tudva mindazt, amit jelenleg tudunk róla, valami olyasmit kellene tennünk, ami félúton van aközött, amit mi csináltunk Svédországban és aközött, amit a világ többi része tett” – fogalmazott Tegnell.

A skandináv állam kormánya nem zárta le a határokat, miként az iskolákat, éttermeket és kereskedelmi egységeket is nyitva tartotta a járvány idején. Ennek következtében jelenleg Svédországban jut a legtöbb halálos áldozat (5,29 fő) egymillió lakosra vetítve a világon. Ez az arányszám Nagy-Britanniában 4.48, Peruban 4.35, Brazíliában 4.34, Spanyolországban 3.38, az Egyesült Államokban pedig 2.99 a keddi adatok szerint.

(Magyar Nemzet)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 8., 11:13
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Svédországba az ultra-jobbliberalizmus demokrácia áldozata! Normális ember onnan menekül!
  Európa szégyene ez az ország! Svédisztán…

  • User
   Dátum: 2020. június 8., 15:16
   ÉRTÉKELÉS: -1

   Ultra-jobbliberalizmus…inkább ultra-neoliberalizmus aminek semmi köze nincs az eredeti liberalizmushoz.a jakobinus diktatúra alatt megtalálható az egész palettája a radikalizmusnak ,aminek a csúcsa a veszettek meg a hebertisták voltak,ők nyaktilóval jártak az élen.

   • User
    Dátum: 2020. június 8., 18:08
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Aki minuszozott olvassa el szépen ,türelmesen a Francia Forradalom/szerző Albert Mathiez.De legalább egy valódi érettségi kell hozzá ,általános műveltség…

   • User
    Dátum: 2020. június 9., 14:23
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Megmagyaráznád miért?Hogy én dolgozzam azért ?hogy a migriknek osztogassanak ,mert ha hiszed ha nem ha felkinálnak nekik munkát NEM VÁLLALJÁK!Mert 1.Törvény van ,hogy nem kényszeríthetők munkát vállalni MERT.2.Napi 1100 SEK -t kapnak ellátásra ami kb.€100!(nem elírás!) Igaz az is ,hogy az árak erősen megemelkedtek,magasak az árak mint Svájcban.A3.A munkavállalók fizetésére és a nyugdijakra óriási adót tesznek.A gazdaságot a balti országok vendégmunkásai tartják fenn ,főleg az acélipart.5.Ezt nem én találtam ki ,hanem egy ott élő ,most már nyugdíjas és.Magyarországra települő (magyar) úrtól tudom akinek a nyugdíját 39% -kal adóztatják és amit most 1,5%-kal megemelnek migrációs pénz néven. Na akkor most írjad le a Paradicsomi -svédország helyzetet.NEM MINDEN A PÉNZ!Ez ne legyen a fő oka!

 • User
  Dátum: 2020. június 9., 12:27
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hát ha Svédországban akartam volna élni, oda mentem volna.De sohasem vonzott és ami ott ott utóbbi időben történt még jobban meggyőzött nem döntöttem rosszul.A pénz nem minden.

  • User
   Dátum: 2020. június 10., 10:55
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Ahogy már írtam,mindenkinek jogában áll hülyének lenni vagy annak maradni!Azért mert.egyeseknek-barátaidnak,ismerőseidnek- jól megy ,attól még vannak olyanok,főleg idősek akik rettegnek,mert kerek-perec kimondták ,hogy a svéd társadalonak egy terhet jelentenek.És az,hogy milyen magasak az árak meg az elvonások azok nem kósza.hírek ez tudnivaló,ez volt az alapja a szociális jólétnek.A nagy adók miatt sokan máshol jegyeztették be magukat pl.Björn Borg teniszező is…vagy memória kiesésed van?Persze ha onnan kapod a pénzed,de itt élsz akkor te vagy a király ,de Svedisztánban kiállnál koldulni.

   • User
    Dátum: 2020. június 10., 11:30
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Az első mondattal teljesen egyetértek.
    Legyen nyugodt, Svédországban se koldulnék. Voltam ott is, a szomszédukban is éltem egy ideig, majd hazajöttem, mert itt szeretem.
    A lényeg nem én vagyok, hanem az, hogy az emberek rettenetesen szeretnek általánosítani, a média meg rárak erre egy lapáttal. Valamiért a magyar média a svédekre szállt rá. Ugyanígy a brit a románokra és lengyelekre, a nyugatiak jó része a magyarokra és így tovább. Azért mert valakinek rossz tapasztalata volt Svédország egy részén, azt jelenti, hogy mindenhol nagy a probléma? Ha valaki romániai főleg tolvajokkal találkozik, az azt jelenti, hogy Romániában csak tolvajok vannak? Ha valaki fél a székelyföldi városok vagy falvak rossz környékeitől, akkor azt jelenti, hogy itt nagy probléma a közbiztonság és veszélyes helyen lakunk?
    Pénzügy: nagyok az adók, de sokat kapnak vissza az államtól szolgáltatások fejében. Van aki menenkül az ilyen helyekről, de példát erre minden országból lehet találni, nem hiába Monaco-i lakos nagyon sok sportoló. Ez (is) független a svédektől.
    Amúgy nem mindenben támogatóm őket, pl. pont a vírus kezelése miatt szerintem hibáztak. Viszont sok mindenben fényévekkel előttünk járnak. Példának kedvéért az alkalmazottak megbecsülésében.
    Én ezt látom.

    • User
     Dátum: 2020. június 10., 12:16
     ÉRTÉKELÉS: 0

     1 Rovid leszek 2.Svedorszagban nem volt háború vagy 300 éve/ lehet tévedek de sem az I. sem a II.VH -ban nem vettek részt.Szocializmus sem volt.3.A szakszervezeteknek óriási szerepük van,innen ered a megbecsülés.4.Még szép ,hogy elismered a hibákat,mert valósak!5.Addig jár Svédorszság a kútra ,amig el nem törik.6.Mit mondott a dán fiunak a migri? Senkik nem lesztek 50 év múlva,eltiporunk benneteket …hogyan? Meg kell nézni a videót.7.Nagyra becsülöm az optimizmusod ,de engedd meg ,hogy én ne legyek optimista.