Felhívás!

Az ukránok szerint lehetetlen a tűzszünet az orosz csapatok teljes kivonulása nélkül

Az ukránok szerint lehetetlen a tűzszünet az orosz csapatok teljes kivonulása nélkül Külföld

Ne javasoljanak Ukrajnának tűzszünetet az orosz csapatok teljes kivonása nélkül, mert ez „lehetetlen” – kérte Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója, a Moszkvával tárgyaló ukrán békeküldöttség tagja csütörtökön a Twitteren.

Leszögezte: az ukrán társadalomnak nincs szüksége egy új „Minszkre”, mert az nem képes szavatolni, hogy a háború néhány éven belül ne kezdődjön újra. Podoljak a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből létrehozott, úgynevezett minszki összekötőcsoportra utalt, amelyet a Donyec-medencei fegyveres konfliktus tárgyalásos rendezésére hoztak létre.

„Amíg Oroszország nem áll készen területeink teljes felszabadítására, a mi tárgyalási platformunk: fegyverek, szankciók és pénz” – hangoztatta az elnöki tanácsadó.

Az Ukrajinszka Pavda hírportál emlékeztetett arra, hogy jelenleg szünetelnek a béketárgyalások Kijev és Moszkva között, utóbbi szerint az ukrán fél szakította meg a folyamatot. Podoljak viszont Moszkvát tette ezért felelőssé.

Azt mondta, hogy több oka is van az egyeztetések szünetelésének, köztük az, hogy „Oroszország nem érti meg, hogy a háború már semmilyen értelemben nem az ő szabályai, menetrendje vagy tervei szerint zajlik, és nem ismeri fel, hogy teljesen más feltételek mellett kell kilépni a háborúból, mint amivel korábban indokolták annak elindítását”.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.