Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az EU kiképzőmissziót hozott létre az ukrán hadsereg támogatására

Az EU kiképzőmissziót hozott létre az ukrán hadsereg támogatására Külföld

Az Európai Unió katonai kiképzőmissziót hozott létre Ukrajna további támogatása, az ukrán fegyveres erők képességének javítása céljából – tájékoztatott az Európai Unió Tanácsa hétfőn.

A közlemény szerint az EUMAM Ukrajna misszió célja, hogy hozzájáruljon az ukrán fegyveres erők felkészültségének fokozásához a katonai műveletek hatékony végrehajtása érdekében, „lehetővé téve Ukrajna számára, hogy megvédje területi egységét a nemzetközileg elismert határain belül, gyakorolhassa önállóságát, és megvédhesse a polgári lakosságot”.

Közölték: a misszió létrehozásáról Ukrajna kérelmének eleget téve döntött az unió, az ukrán kormány szeptember 30-án kérte a támogatást.

Az EUMAM Ukrajna egyéni, csoportos és különleges képzést nyújt az ukrán fegyveres erők számára, emellett összehangolja a tagállamok kiképzést támogató tevékenységeit. Biztosítani fogja továbbá a tagállamok Ukrajnát kétoldalú formában támogató tevékenységeinek együttműködését, valamint a közös munkát más, hasonló gondolkodású nemzetközi partnerekkel is.

A misszió az uniós tagállamok területén fog működni, műveleti központja Brüsszelben lesz, működését az Európai Unió Külügyi Szolgálata (EKSZ) biztosítja. A katonai misszió megbízatása kezdetben két évre szól, erre az időszakra szóló költségvetése 106 millió 700 ezer euró – tették hozzá.

forrás: MTI

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 18., 11:00
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Micsoda nagy érdekek lehetnek a háttérben ,ha egy unión kivűlli országba ennyi pénzt,fegyvert beleölnek.Én biztos vagyok abba,hogyha netán Magyarországot támadták volna meg az oroszok az EU a kisújját sem mozdítaná,pedid abban a helyzetben más lenne a felállás.Eladták a bőrüköt jó pénzért az uniós képviselők és ez még nem elég,legalább csöndben maradnának inkább osszák az észt mert aki a pént adta nekük ezt kívánja.Áruló aljas banda és csak egy normális ember van aki próbálja észérvekkel meggyőzni az európai embereket,remélem sikeresen előbb-utóbb.