Felhívás!

Az EU figyelmeztet: Európa készüljön fel a koronavírus második hullámára!

Az EU figyelmeztet: Európa készüljön fel a koronavírus második hullámára! Külföld

A koronavírus-fertőzés második hulláma Európában már nem csupán egy távoli elmélet, figyelmeztet a kormányok járványügyi tanácsadásával megbízott uniós ügynökség igazgatója.


„A kérdés azt, hogy mikor és milyen nagy lesz ez a hullám. Véleményem szerint ez a kérdés” – mondta Dr. Andrea Ammon, a Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Európai Központ (ECDC) igazgatója.

Ammon, aki korábban a német kormány tanácsadója volt, a The Guardian cimű brit lapnak adott interjút.

„A vírus jellemzőit, illetve a különböző országos népességének immunitását elemezve, arra lehet következtetni, hogy a vírus itt van közöttünk, jobban terjed, mint januárban és februárban. Nem akarok apokaliptikus képet festeni, de úgy gondolom, hogy realistának kell lennünk. Nincs itt az ideje a teljes kikapcsolódásnak” – monda Ammon.

A korábbi orvos, aki különböző szinteken dolgozott orvosként, mielőtt 2017-ben az ECDC igazgatója lett, bejelentette, hogy május másodikától egész Európa elérte a fertőzés csúcsát. Az EU-ban, valamint az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Lichtensteinban és Izlandon 158 134 ember halt meg a COVID-19 miatt, az ECDC adatai szerint.

Az Egyesült Királyságban a legtöbb a haláleset Európában (35 341), amelyet Olaszország (32 169) és Franciaország (28 022) követ. Európában 1 324 183 fertőzést jegyeztek eddig.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások