Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a világ leghosszabb üveghídját Kínában

Átadták a világ leghosszabb üveghídját Kínában Külföld

Hivatalosan július 18-án adták át a világ eddigi leghosszabb üvegpadlós hídját, ami több, mint fél kilométeres: egész pontosan 526 méternyi sétát tesz lehetővé, méghozzá a kínai Lianzhou megyében, a Lianjiang folyó felett.

Hirdetés
Hirdetés

A világelsőséget a Guiness Világrekordok is megerősítette, és Kína ezzel saját magát előzte meg, hiszen a második leghosszabb üveghíd is itt található – az eredmény persze olyan szempontból nem meglepő, hogy az országban már 2000-nél is több üvegpadlós hidat építettek.

A frissen megnyitott építményen egyszerre összesen 500 ember tartózkodhat, és a hídon nemcsak sétálni lehet, de négy kilátópontot is kialakítottak, ahol a nézelődés és fotózás mellett adott a lehetőség például bungie jumping ugrásokra is, de az üzemeltetők azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy divatbemutatókat tartsanak a különleges építményen.

A híd padlója három rétegből áll, minden réteg 4,5 centi vastag üveg, amik 99 százalékban átlátszóak, így séta közben semmi akadálya, hogy az emberek gyönyörködjenek (vagy szörnyülködjenek) az alattuk elterülő látványban. A megnyitón az építmény stabilitását két, együtt legalább négy tonnát nyomó városi terepjáróval prezentálták, amik gond nélkül hajtottak át a hídon.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük