Felhívás!

Anya és apa helyett szülő 1 és szülő 2

Anya és apa helyett szülő 1 és szülő 2 Külföld

Franciaországban heves reakciókat váltott ki, hogy az iskolai iratokban mostantól az „apa” és „anya” helyett ezentúl a „szülő 1” és „szülő 2” megnevezéseket kell használni.

A változás ötlete először 2012-ben jelent meg, de csak idén február 12-én emelték be a közoktatásról szóló törvénybe. Emmanuel Macron pártja, az En Marche képviselői szavazták meg a módosítást, noha Jean-Michel Blanquer oktatási miniszter is ellenezte a tervet arra hivatkozva, hogy az elnevezés kérdése nem tartozik a törvény hatálya alá.

A módosítást a Nemzetgyűlésben ennek ellenére elfogadták. A képviselők úgy gondolták, ezzel megoldják azt a bizarr helyzetet, hogy azok a homoszexuális pároknak, akik iskolás korú gyereket nevelnek, apaként, illetve anyaként kellett magukat megnevezniük a gyerekek iskolai adatlapján.

Ezzel kapcsolatban Xavier Breton képviselő fogalmazta meg a legélesebb kritikát. Mint mondta, a politikai korrektség nevében meghozott döntés nem tükrözi a valóságot. Elmondása szerint a házasságok és élettársi kapcsolatok 95 százalékában férfiak és nők élnek együtt.

(Euronews)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 15., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Mit kell ezen csodálkozni?A mostani francia vezető ballibsi politikusok folytatják az őrült veszett jakobinusok hagyományos politikáját .Ők voltak akik új istennőt avattak a Notre Dame-ba ,akit az Ész Istennőjévé avattak,egy bizonyos Maillard táncosnőt akit az utcáról vittek be a székesegyházba.És a nép ujjongott ,másnap aztán sokukat egy haragosuk feljelentése miatt ‘nyissz a nyaka’/guillotine/.

 • User
  Dátum: 2019. február 16., 19:37
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Akik az ilyen emberekre szavaznak azok a hibásak!!! Makron olyan vénasszonnyal nyomúl akin a ráncfelvarrás sem segít! Tanárnőként rontotta meg a kis buzit…az ilyen mihez ért?! Merkel, Junkér egy kutya! Romániában is hasonló a szitu Iliescu, Iohannis,esetében, de nem nagyon marad le Tariceanu sem 5 feleséggel, Dragnea 2vel, uccsó lánya lehetne!

  • User
   Dátum: 2019. február 17., 13:20
   ÉRTÉKELÉS: 1

   1.Már az 1789-es forradalmuk idején eltávolodtak,sőt akkor nagyon sok pap is egyszerre vallásellenes lett,mert felszabadultan rákaptak a jó kislányokra/hajszákra!vigyázat! a PC miatt felcserélés történt/.Ilyen volt Gobel ,Párizs érseke…akit rengeteg pap követte.Az oltári kelyhekből pálinkát ittak,az ostyatartókból naspolyát szemezgettek.Hát ilyen szép múlttal mi is várható? 2
   2.Aki Macron nénikéjéről írt…van egy román mondás,amit többször emlegetnek ilyen esetbe “gaina batrana si morcovul/vagy macronul?/ tanar fac supa buna”.Egy haverom pedig azt mondaná,”mit tudod te hogy mit tud ez a nő!”Hogy mit tud,azt nem tudjuk ,de hogy Macron mit tud ,azt láttuk a képen a 2 csokival.